Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ενθουσιώδης η υποδοχή των αλβανών για τον πρόεδρο Κλίντον
Ενθουσιώδης η υποδοχή των αλβανών για τον πρόεδρο Κλίντον

23/11/99 (1900GMT)

Εκκληση για συμφιλίωση κάνει ο πρόεδρος Κλίντον στο Κοσσυφοπέδιο
Ο πρόεδρος Κλίντον που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο κάλεσε τους αλβανούς της περιοχής να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά τους δεν θα μάθουν ποτέ το τυφλό εθνοτικό μίσος του παρελθόντος. Μιλώντας στο Ουρόσεβατς, σε πλήθη αλβανών που τον επευφημούσαν, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχάσουν την αδικία από την πολιτική εθνοκάθαρσης των σερβικών αρχών. Αλλά, είπε, πρέπει να προσπαθήσουν να συγχωρήσουν. Δεκάδες χιλιάδες σέρβοι έφυγαν από το Κοσσυφοπέδιο μετά το τέλος  των νατοϊκών βομβαρδισμών, λόγω των εκδικητικών επιθέσεων από τους αλβανούς. Ο κύριος Κλίντον στην Πρίστινα άκουσε τις καταγγελίες των ηγετών των σέρβων για τις συνεχιζόμενες απαγωγές και τις πυρπολήσεις των σπιτιών τους από τους αλβανούς.

Να μην συνδεθεί η τουρκική υποψηφιότητα με το κυπριακο λέει η Τουρκία
Ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για το κυπριακό, Σουκρού  Σινά Γκιουρέλ, είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ στην Αγκυρα πως η Τουρκία θα πρέπει να μην δεχθεί να θεωρηθεί υποψήφια προς ένταξιν στην Ευρωπαική Ενωση χώρα, αν η ένταξή της στην Κοινότητα συνδεθεί με το μέλλον της Κύπρου.

Τουρκοκυπριακή επιτροπή για το κυπριακό
Επειτα από παρέμβαση του υφυπουργού των εξωτερικών της Τουρκίας Κορκμάς Χακτανίρ σχηματίσθηκε στην κατεχόμενη Κυπρο τριμελής επιτροπή τουρκοκυπρίων η οποία θα έχει την ευθύνη των χειρισμών για το κυπριακό.

Η Ρωσία προειδοποιεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την Τσετσενία
Η Ρωσία εξέδωσε νέα προειδοποίηση στους αμάχους της Τσετσενίας να εγκαταλείψουν τις κατοικημένες περιοχές πριν αρχίσουν και νέες αεροπορικές επιδρομές. Το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών που εξέδωσε την ανακοίνωση λέει ότι έχει πρόθεση να περικυκλώσει πλήρως την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόσνυ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του AIDS
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση το AIDS συνεχίζει να εξαπλώνεται και φέτος θα σκοτώσει περί τα 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στιγμής. Υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών λένε πως έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV σε όλο τον κόσμο περί τα 33 εκατομμύρια άνθρωποι. Πολλοί στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν ελπίδα να βρουν πρόσβαση σε θεραπευτικέςαγωγές και τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και πάλι.

Τουλάχιστον 30.000 άνεργοι από κατάρρευση γερμανικής εταιρείας
Η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας, η Philipp Holzman, κήρυξε πτώχευση, μετά την αποτυχία των ύστατων προσπαθειών να συμφωνήσουν οι δανειστές της σε ένα πακέτο που θα μπορούσε να την διασώσει. Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ έκανε νέα παρέμβαση και κάλεσε τις τράπεζες σε νέες συνομιλίες για την διάσωση της εταιρείας. Νωρίτερα είχε καταγγείλει τις τράπεζες πως βάζουν τα συμφέροντα τους πάνω από αυτά των 30.000 και πλέον εργατών της Philipp Holzman. Αλλες 40.000 εργαζόμενοι σε εταιρείες που συνεργάζονταν με την Philipp Holzman κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Θεμελιώθηκε το αμφιλεγόμενο τζαμί στη Ναζαρέτ
Μουσουλμάνοι ηγέτες θεμελίωσαν στην πόλη Ναζαρέτ, του Ισραήλ, ένα νέο τζαμί, παρά τις διαμαρτυρίες των χριστιανών. Συμφώνησαν όμως να καθυστερήσουν την οικοδόμηση του τζαμιού  μέχρι το τέλος του ερχομένου έτους.  Αλλά η αναβολή της οικοδόμησης του νέου ισλαμικού τεμένους κοντά στην  Βασιλική του Ευαγγελισμού, όπου κατά την  παράδοση η Παναγία έλαβε το μήνυμα πως θα γεννήσει τον Ιησού, δεν ήταν αρκετή για να καθησυχάσει τους χριστιανούς και οι χριστιανικές εκκλησίες στους Αγιους Τόπους παραμένουν κλειστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δεύτερη μέρα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.