Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη της Ελλάδας στο Ευρώ
Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη της Ελλάδας στο Ευρώ

24/11/99 (1430GMT)

Θετική έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα αναμένεται να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση από την 1η Ιανουαρίου του 2001 αν συνεχιστεί η βελτίωση της οικονομίας της. Η έκθεση προβλέπει για τις οικονομίες των 15 κρατών-μελών συνολικά, ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 3% τα επόμενα δύο χρόνια, υψηλότερους δηλαδή από εκείνους των Ηνωμενων Πολιτειών.

Οι τσετσένοι διαψεύδουν πως εγκαταλείπουν το Γκρόσνυ
Πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόσνυ αναφέρουν πως οι τοπικές στρατιωτικές αρχές διαψεύδουν τις ρωσικές δηλώσεις ότι οι τσετσένοι αντάρτες εγακαταλείπουν την πόλη για να καταφύγουν στα βουνά. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε δηλώσεις Τσετσένου διοικητή στο Γκρόσνυ που είπε ότι οι άνδρες του παραμένουν στις θέσεις τους και διέψευσε πως η πόλη είναι πλέον ολοκληρωτικά περικυκλωμένη.

Πετρέλαιο σε σερβικές πόλεις της αντιπολίτευσης
Αυτοκινητοπομπή με βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ενωση  κατευθύνεται μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις σερβικές πόλεις Νις και Πιρότ, οι οποίες ελέγχονται από αντιπάλους του προέδρου Μιλόσεβιτς. Η επιχείρηση εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που ονομάζεται "Ενέργεια για την Δημοκρατία" κι έχει στόχο να βοηθήσει σέρβους πολίτες στην διάρκεια του χειμώνα χωρίς να βοηθά παράλληλα και την κυβέρνηση του Βελιγραδίου.

Εκκληση για χειμερινά αντίσκηνα στην Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές λένε πως δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν επαρκή αριθμό αντισκήνων κατάλληλων για τις χειμερινές συνθήκες, προκειμένου να στεγασθούν δεκάδες χιλιάδες πληγέντες από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία είπε στο BBC ότι απαιτούνται ακόμη 25.000 σκηνές επί πλέον.

Αποσπάσματα της δίκης Βανούνου
Η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιόθ Αχαρονόθ δημοσίευσε για πρώτη φορά αποσπάσματα από την δίκη του πυρηνικού επιστήμονα Μορντεχάι Βανούνου, πριν 13 χρόνια. Ο Βανούνου είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του σε βρετανική εφημερίδα λεπτομέρειες του πυρηνικού προγράμματος  του Ισραήλ. Σύμφωνα με τα αποσπάσματα ο Βανούνου είπε στο δικαστήριο πως ήθελε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ήξεραν: ότι το Ισραήλ διέθετε πυρηνικά όπλα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.