Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου εγκρίνει έκθεση για την Τουρκία
Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου εγκρίνει έκθεση για την Τουρκία

24/11/99 (1900GMT)

Eκθεση για την Τουρκία κάνει δεκτή επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε έκθεση του γάλλου ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Φρανσουά Μοριγιόν σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου γιά την εφαρμογή δράσεων που αποβλέπουν στην εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Τουρκίας. Η απόφαση αναφέρει ότι η απελευθέρωση κονδυλίων γιά την Τουρκία πρέπει να γίνει υπό συγκεκριμένους όρους και σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 13ης Σεπτεμβρίου 1999, το οποίο προβλέπει την παρακολούθηση της κατάστασης των δημοκρατικών αρχών, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, των θεμελιωδών ελευθεριών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην Τουρκία.

Νέα κονδύλια για τον πόλεμο στην Τσετσενία υπόσχεται η Ρωσία
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την διάθεση 100 εκατομμυρίων δολλαρίων στον ρωσικό στρατό για τις ανάγκες του πολέμου στην Τσετσενία. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την παρουσίαση στην κάτω ρωσική βουλή, του έργου των 100 πρώτων ημερών του νστην εξουσία. Η πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι παραμένει εν τω μεταξύ υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό. Αλλά οι τοπικές στρατιωτικές αρχές των τσετσένων διαψεύδουν τις ρωσικές δηλώσεις ότι οι αντάρτες εγακαταλείπουν την πόλη για να καταφύγουν στα βουνά.

Αλματώδης αύξηση του AIDS στην Ρωσία
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρωσία ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS έχει διπλασιαστεί σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, φθάνοντας τα 23.000 επίσημα καταγραμένα περιστατικά. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η κατάσταση λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Η αύξηση των κρουσμάτων είπε οφείλεται στην διάδοση των ναρκωτικών. Η διάδοση του AIDS στη Ρωσία είναι μικρότερη από ό,τι στην Δύση αλλά τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν μιαν εκρηκτική αύξηση σε μια χώρα όπου το σύστημα υγείας καταρρέει.

Ασυλο στην Ολλανδία ζητά στέλεχος του ΠΚΚ
Ηγετικό στέλεχος του αυτονομιστικού κόμματος των κούρδων εργατών, του ΠΚΚ, ζήτησε άσυλο στην Ολλανδία. Εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου δικαιοσύνης είπε ότι δεν έχει γίνει γνωστό με ποιό τρόπο ο πρώην διοικητής του ΠΚΚ Μουράτ Καραγιλάν εισήλθε στην χώρα. Ο κύριος Καραγιλάν καταζητείται στην Τουρκία και η Ολλανδία λέει ότι θα ερευνηθεί αν είχε συμμετοχή σε πράξεις βίας.

Σανίδα σωτηρίας για την Philipp Holzmann
Δέκα από τις δανειοδότριες τράπεζες της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Philipp Holzmann συμφώνησαν να της χορηγήσουν ένα νέο δάνειο για να συνεχίσει την λειτουργία της για μερικές ακόμη εβδομάδες. Σε ανακοίνωση της Deutsche Bank αναφέρεται πως στόχος του νέου δανείου είναι να δοθεί χρόνος στην εταιρεία που απασχολεί περί τους 30.000 εργαζόμενους ώστε να γλυτώσει την διάλυση λόγω πτώχευσης.

Οι ζητιάνοι κατακλύζουν την Ζάμπια
Η αστυνομία της Ζάμπια φαίνεται πως δεν είχε επιτυχία στην προσπάθεια της να διώξει τους ζητιάνους από τους δρόμους της πρωτεύουσας Λουσάκα. Το Σαββατοκύριακο περίπου 200 τυφλοί ζητιάνοι εστάλησαν στα χωριά τους, και πολλά παιδιά εστάλησαν στους γονείς τους που απειλήθηκαν με μηνύσεις. Αλλά κοινωνικοί λειτουργοί λένε πως χιλιάδες ζητιάνοι παραμένουν στους δρόμους καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν άλλη επιλογή από την επαιτεία. Ο ανταποκριτής του BΒC στην περιοχή λέει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από την κακή οικονομία της χώρας και την τεράστια εξάπλωση του AIDS. Η Ζάμπια είναι δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό ορφανών παιδιών λόγω AIDS και πολλά παιδιά μπορούν να επιβιώσουν μόνον ζητιανεύοντας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.