Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με ρουκέτες την Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι
Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με ρουκέτες την Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι

26/11/99 (01400GMT)
 

Σε νέα φάση εισέρχεται η Ρωσική εκστρατεία στην Τσετσενία
Στην Τσετσενία, Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής είπε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις εγκαινιάζουν νέα φάση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή. Ο στρατηγός Βαλερί Μανίλοφ είπε ότι κατά το επόμενο στάδιο η Μόσχα θα αποκαταστήσει τα συστήματα διακυβέρνησης -λέει-  στην Τσετσενία και θα δημιουργήσει ευνοικές συνθήκες για την επιστροφή των προσφύγων. Ο στρατηγός Μανίλοφ είπε ότι αυτή η φάση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Γιέλτσιν έδωσε οδηγίες για προπαρασκευή νόμου που θα παρέχει αμνηστία στους Τσετσένους αντάρτες που δεν διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Σύμφωνα με ανταποκριτές η κίνηση αυτή φαίνεται ότι εντάσεται στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποθαρύνει τους Τσετσένους μαχητές από την υπεράσπιση της πρωτεύουσάς τους Γκρόζνι.

Με τα αποτελέσματα του διακοινοτικού διαλόγου συναρτά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ο Ζακ Σιράκ
Από την επιτυχή κατάληξη του εκ του σύνεγγυς διακοινοτικού διαλόγου της Νέας Υόρκης για το κυπριακό εξαρτά η Γαλλία την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ σε συνέντευξή τύπου που έδωσε από κοινού χθες στο Λονδίνο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, παρουσία και του Γάλλου πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν. Ο κ. Σιράκ δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να αναγνωρίσει η Τουρκία την υποψηφιότητα της Κύπρου μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ελσίνκι, επεσημαίνοντας όμως ταυτοχρόνως ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιδιότητα της Κύπρου ως υποψήφιας προς ένταξιν χώρας.

Η Γαλλία αρνείται τις κατηγορίες συνομωσίας με σκοπό την δολοφονία Μιλόσεβιτς
Η Γαλλία αρνήθηκε τις κατηγορίες των Γιουγκοσλαβικών αρχών ότι βρίσκεται πίσω από σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Μιλόσεβιτς. Εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως παντελώς αβάσιμες. Το Βελιγράδι ανακοίνωσε χθες ότι συνελήφθησαν πέντε Σέρβοι, πράκτορες -λέει- των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών,  με την υποψία ότι συμμετείχαν στην συνωμοσία.

Προυπολογισμός λιτότητας στην Γερμανία
Η Γερμανική Βουλή ενέκρινε αμφιλεγόμενο προυπολογισμό  με τον οποιό περιορίζονται οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια. Η Γερμανική κυβέρνηση λέει ότι οι περικοπές -ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η Γερμανική οικονομία. Αλλά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του  BBC στο Βερολίνο τα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλες ήττες του κυβερνητικού συνασπισμού σε τοπικές εκλογές.

Συγκρούσεις Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην Αμπόν την Ινδονησίας
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Αμπόν, την πρωτεύουσα των Ανατολικών Μολούκων νήσων της Ινδονησίας, κατά την διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών της περιοχής. Όπως λένε εργαζόμενοι στο τοπικό νοσοκομείο  οι περισσότεροι τραυματίες έφεραν πληγές από πυροβόλα όπλα, καθώς -όπως λένε- ο στρατός και οι αστυνομία άνοιξαν πύρ κατά του συγκεντρωμένου πλήθους διαδηλωτών.

Εθνοτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία
Η αστυνομία στο Λάγος, την μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας προσπαθεί να επιβάλει την τάξη στο προάστιο Κετού, μετά από δύο ημέρες φυλετικών συγκρούσεων, τις χειρότερες από την αποκατάσταση δημοκρατικής διακυβέρνησης τον περασμένο Μάϊο. Τουλάχιστον 27 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα στις ισχυρότερες εθνοτικές ομάδες των Γιορούμπα και των Χάουζα.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.