Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο τούρκος πρωθυπουργός (δεξιά)
Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο τούρκος πρωθυπουργός (δεξιά)

29/11/99 (1800GMT)

Ετσεβίτ: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο Αιγαίο ή το κυπριακό
Η Τουρκία δεν προτίθεται να προβεί σε υποχωρήσεις έναντι της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τον χαρακτηρισμό της ως υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ. Οπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την Αγκυρα ο κύριος Ετσεβίτ είπε ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να αναμένει καμμία υποχώρηση στο Αιγαίο ή το κυπριακό.

Μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης για τα Μάρμαρα διαπιστώνει ο Σεν Κλερ
Μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα διαπιστώνει ο ιστορικός Γουίλλιαμ Σεντ Κλερ μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC. Ο κύριος Σεντ Κλερ που αποκάλυψε τις ζημιές που υπέστησαν τα Μάρμαρα από τη βίαιη απόξεσή τους στη δεκαετία του 1930, όταν οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου επεχείρησαν να τα λευκάνουν με συρμάτινες βούρτσες λέει ότι "επί μεγάλο διάστημα κατεβλήθησαν συστηματικές και επίμονες προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι πληροφορίες αυτές απεκρύβησαν όχι μόνον από την κοινή γνώμη αλλά ακόμη και από το προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου και από τους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων".

Πιέσεις στην Μόσχα για την Τσετσενία
Καθώς εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις προς την Ρωσία να σταματήσει τον βομβαρδισμό της Τσετσενίας πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν πως επλήγησαν και πάλι κατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας Γκρόσνυ. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στα σύνορα της Τσετσενίας με την Ινγκουσετία έχει σχηματισθεί ουρά μήκους 10 χιλιομέτρων από πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Η Μόσχα καταγγέλει τους τσετσένους αντάρτες ότι εμποδίζουν την έξοδο των αμάχων.

Η Μάνεσμαν απορρίπτει αμερικανο-βρετανική απόπειρα εξαγοράς
H γερμανική εταιρεία τηλεποικινωνιών Mannesmann προετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις της στην προσπάθεια να αντιδράσει στην απόπειρα εχθρικής εξαγοράς από την αγγλο-αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone-Airtouch. Η διοίκηση της Mannesmann απέριψε την πρόταση εξαγοράς, ύψους 130 δισεκατομυρίων δολλαρίων, λέγοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας. Και οι δύο πλευρές τώρα στρέφουν την προσοχή τους στις προσπαθεις επηρεασμου  των μετόχων της Mannesmann.

Αισιοδοξία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρειο Ιρλανδία
Σημαντικό βήμα για την ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία σημειώνεται σήμερα: η Συνέλευση  συνεδριάζει για τον διορισμό των μελών της πρώτης κυβέρνησης που θα έχει η Βόρειος Ιρλανδία μετά από 25 χρόνια. Για πρώτη φορά μετά την διχοτόμηση της Ιρλανδίας το 1921, οι Ενωτικοί του Αλστερ - που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βορείου Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο- συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση στην οποία μετέχει και το κόμμα Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ. Ο διορισμός σήμερα υπουργών ανοίγει τον δρόμο για την μεταβίβαση εξουσιών στην Συνέλευση Βορείου Ιρλανδίας.

Προηγείται ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Μαλαισία
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις γενικές εκλογές της Μαλαισίας, προηγείται ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον πρωθυπουργό Μαχατίρ Μοχάμαντ. Ανταποκριτής του ΒΒC μεταδίδει πως σύμφωνα με πληροφορίες από τα εκλογικά κέντρα, ανώτατα στελέχη της αντιπολίτευσης δεν εκλέγονται στη νέα βουλή. Εξελέγη όμως ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης η σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ανουάρ Ιμπραήμ ο οποίος είναι φυλακισμένος για διαφθορα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.