Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκλεισε η πρώτη μέρα του συνεδρίου για τα Μάρμαρα
Εκλεισε η πρώτη μέρα του συνεδρίου για τα Μάρμαρα

1/12/99 (1900 GMT)

Ελληνικές αμφιβολίες περί της αξιοπιστίας του συνεδρίου για τα Ελγίνεια
Τις αμφιβολίες της για την επιστημονική αξιοπιστία του συνεδρίου για τα Ελγίνεια Μάρμαρα εκφράζει σήμερα η ελληνική πλευρά. Τους προβληματισμούς του όμως εκφράζει σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, και ο ιστορικός Γουίλιαμ Σεντ Κλερ, ο οποίος αποκάλυψε στο παρελθόν τις ζημίες που υπέστησαν τα μάρμαρα στη δεκαετία του '30.

Αισιοδοξία από τον Γλαύκο Κληρίδη και προειδοποιήσεις από τον Ραούφ Ντεντκτάς
Αισιοδοξία για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό που αρχίζουν μεθαύριο Παρασκευή στη Νέα Υόρκη εκφράζει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press. Πάντως, ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεντκάς προειδοποίησε ότι θα αποσυρθεί από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, αν συζητηθεί η υποψηφιότητα της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συζητήσεις και επεισόδια στο Σιάτλ
Υπουργοί εμπορίου και οικονομίας από όλο τον κόσμου συνεχίζουν τις συζητήσεις τους στο Σιάτλ για την διεύρυνση της ατζέντας, η οποία θα περιλαμβάνει και θέματα για την απελευθέρωση του εμπορίου. Χθες, κατά την έναρξη της συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια από τους διαδηλωτές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους διαδηλωτές, καθώς συμμερίζεται ορισμένες από τις απόψεις τους για εργασιακά και περιβαλλοντικά θέματα.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί γύρω από το Γκρόσνι
Οι πρόσφυγες που συνεχίζουν να απομακρύνονται από την Τσετσενία λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ανελέητους βομβαρδισμούς. Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόσνι. Τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Τσετσένοι κάνουν λόγο για σκληρές μάχες που διεξάγονται σε ένα σημαντικό οχυρό της Τσετσενίας, το Αργκουν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Γκρόσνι.

Δική της τοπική διοίκηση αποκτά η Βόρειος Ιρλανδία
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το νομοσχέδιο που τερματίζει 25 χρόνια άμεσης βρετανικής κυριαρχίας στη Βόρειο Ιρλανδία. Αυτό σημαίνει ότι η Βόρειος Ιρλανδία αποκτά δική της τοπική διοίκηση. Η υπογραφή ολοκληρώνει τις νομικές προϋποθέσεις για τη μεταφορά της εξουσίας στο Μπέλφαστ σήμερα τα μεσάνυχτα.

Παιδιά, που έμειναν ορφανά εξαιτίας του AIDS
Τα Ηνωμένα Εθνη απηύθηναν εκκλήσεις στις κυβερνήσεις να βοηθήσουν τα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, που έχουν μείνουν ορφανά εξαιτίας της εξάπλωσης του έιτζ. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εϊτζ, υπολογίζεται ότι υπάρχουν σήμερα περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια ορφανά σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Αφρική. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο αριθμός των ορφανών αναμένεται να αυξηθεί κατά δύο εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο.

Διαβουλεύσεις πολιτικών ηγετών στην Π.Γ.Δ.Μ.
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στον χώρο του κυβερνητικού συνασπισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Λιούμπσο Γκεοργκίεφσκι να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Βλάντο Κάμποφσκι. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών ηγετών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να τερματισθεί η κρίση.

Εφθασε στο Ανατολικό Τιμόρ ο Χοσέ Ράμος Χόρτα
Ο πρώην ηγέτης της Αντίστασης στο Ανατολικό Τιμόρ, Χοσέ Ράμος Χόρτα, έφθασε σήμερα στην περιοχή, έπειτα από 24 χρόνια εξορίας. Ο Χοσέ Ράμος Χόρτα ήταν ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας για την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την ινδονησιακή κατοχή. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ειρήνη στην περιοχή, παράλληλα όμως εκφράζει και την απογοήτευσή του διότι επιστρέφει σε μία χώρα, κατεστραμμένη από τις συγκρούσεις.

Διαδηλώσεις υπέρ του Γιασέρ Αραφάτ
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στην πόλη Ραμαλά της Δυτικής Οχθης, υποστηρίζοντας τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, έπειτα από τις κατηγορίες που έχουν εκφρασθεί εναντίον του για συμμετοχή σε υποθέσεις διαφθοράς. Εντεκα άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα από τις παλαιστινιακές αρχές, επειδή εξέφρασαν κατηγορίες εναντίον του Γιασέρ Αραφάτ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.