Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανησυχία για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Γκρόσνυ
Ανησυχία για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Γκρόσνυ

7/12/99 (1900GMT)

Ανησυχία για το ρωσικό τελεσίγραφο στην Τσετσενία
Διεθνείς οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τελεσίγραφο που απηύθηνε η Μόσχα προς τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόσνυ να την εγκαταλείψουν μέχρι το Σάββατο για να γλυτώσουν από τον επικείμενο γενικό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις. Η αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εξέφρασε επιφυλάξεις για την ασφάλεια των κατοίκων του Γκρόσνυ παρά τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας για ασφαλή διέλευση. Κι ο Ερυθρός Σταυρός λέει ότι πολλοί είναι τραυματίες, ηλικιώμενοι ή ασθενείς και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την τσετσενική πρωτεύουσα. Ο βρετανός υπουργος εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ καταδίκασε και αυτός την Μόσχα λέγοντας πως η βοήθεια προς την Ρωσία δεν θα συνεχιστεί αν δεν γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τις κατηγορίες των δυτικών χωρών λέγοντας πως η δύση θα έπρεπε να στρέψει τις προσπάθειες της και την επιρροή της στην αποτροπή των τσετσενικών επιθέσεων στην Ρωσία.

Αρχισε η διανομή πετρελαίου στην Γιουγκοσλαβία
Η Ευρωπαϊκή Ενωση άρχισε την διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε σερβικές πόλεις που ελέγχει η αντιπολίτευση, μετά από δύο εβδομάδες καθυστερήσεων. Τα δύο πρώτα βυτιοφόρα πέρασαν τον τελωνειακό έλεγχο στην Νις και όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης αναμένεται να περάσουν τον τελωνειακό έλεγχο άλλα 12 βυτία. Η αποστολή πετρελαίου θέρμανσης στις πόλεις Νις και Πιρότ είναι η πρώτη που γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ενέργεια για την Δημοκρατία, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη σε πόλεις που ελέγχονται από τους αντιπάλους του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Επανεκλέγεται στην ηγεσία του κόμματος του ο καγκελάριος Σρέντερ
Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, με ενισχυμένη πλειοψηφία. Ο κύριος Σρέντερ εξελέγη χωρίς αντίπαλο συγκεντρώνοντας το 86% των ψήφων στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Βερολίνο. Νωρίτερα ο γερμανός καγκελάριος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης του, λέγοντας ότι κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ενισχύθηκε η κοινωνική δικαιοσύνη.

Σφοδρές πλημμύρες στο Βιετνάμ
Βιετναμέζοι επίσημοι λένε πως εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν μείνει άστεγοι μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που κατέστρεψαν τις κεντρικές επαρχίες της χώρας. Πάνω απο 100 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους ενώ υπολογίζεται πως έχουν καταστραφεί τα σπίτια άνω των 750.000 ανθρώπων. Περιβαλλοντικες οργανώσεις αποδίδουν τις πλημμύρες στην άκριτη μαζική αποψίλωση των δασών από την υλοτομεία.

Νέες καταγγελίες για σκάνδαλα Σάμαρανκ
Νέες ανησυχίες για τα μέλη του Ολυμπιακού κινήματος μετά από δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Η εφημερίδα λέει ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών  Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ξόδεψε σχεδόν 2 εκατομμύρια δολλάρια από τα χρήματα της Επιτροπής για να κάνει δημόσιες σχέσεις και να καθαρίσει το όνομα της Επιτροπής και το δικό του από τις πρόσφατες καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.