Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ
Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ

13/12/99 (14:00GMT)

Διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο το δημοσιεύμα της Guardian για τα Μάρμαρα
Διαψεύδει η Downing Street το δημοσιεύμα της εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με το οποίο παρενέβη ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ για να μην επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. "Πρόκειται γιά βλακείες" ...αυτή ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Dawning Street, του πρωθυπουργικού γραφείου στο σημερινό δημοσίευμα της Γκάρντιαν γιά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Σύμφωνα λοιπόν  με  το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ο  βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε κατηγορηματικά ότι τα μάρμαρα δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

Θετικό το κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις επισημαίνει ο Τζεμ μετά το Ελσίνκι
Χάρη στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της ΄Αγκυρας και της Αθήνας είμαστε σε θέση να επιλύσουμε τα προβλήματα μας χωρίς να είναι απαραίτητο να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υπογράμμισε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ. Ο τούρκος υπουργός είπε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργαστούν για να προωθήσουν τα κοινά τους συμφέροντα.

Αμνηστεία για τους τσετσένους μαχητές που θα παραδοθούν - τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Τσετσενία
Η ρωσική Κάτω βουλή, η Δούμα, ενέκρινε την πρόταση να δοθεί αμνηστεία στους τσετσένους μαχητές που θα παραδοθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η πρόταση για αμνηστεία έχει ήδη πείσει πολλούς αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα. Στο μεταξύ, πληροφορίες απο τη Τσετσενία αναφέρουν ότι οι αντάρτες κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, ενώ την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν το βομβαρδισμό του Γκρόσνι. Παράλληλα,
ο ρωσικός στρατός απήφθυνε ύσταση προειδοποίηση στον πληθυσμό της πόλης Σάλι, που βρίσκεται κοντά στο Γκρόσνυ, ότι θα υποστεί καταστρεπτικές συνέπειες εάν δεν υψώσει τη ρωσική σημαία στην πόλη και αν δεν διωχθούν οι τσετσένοι μαχητές απο την περιοχή. Το Σάλι είναι η μόνη πόλη που παραμένει υπο τον έλεγχο των ανταρτών, πέραν του Γκρόσνυ.

Τα παιδιά υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες απο τη φτώχεια και τους πολέμους, λέει η UNICEF
Περισσότερα απο δύο εκατομύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε μια δεκαετία, επισημαίνει η ετήσια έκθεση της UNICEF για τα Παιδιά. Οι εμπόλεμες συγκρούσεις είναι μια μόνο απο τις πηγές των δεινών για τα παιδιά σημειώνει η οργάνωση του ΟΗΕ, που προσθέτει ότι περισσότερα παιδιά ζουν σήμερα σε συνθήκες φτώχειας απο ότι πριν απο 10 χρόνια.

Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο Σουδάν - διέλυσε τη Βουλή ο Πρόεδρος
Στο Σουδάν, ο ισλαμιστής ηγέτης Χασάν Ατ-Τουραμπί αντέδρασε στο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που επέβαλε στη χώρα ο Πρόεδρος Ομάρ Αλ-Μπασίρ αποκαλώντας το αντι-συνταγματική και πραξικοπηματική ενέργεια. Ο κύριος Τουραμπί, που είναι Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Κόμματος του Εθνικού Κογκρέσσου δήλωσε στο BBC ότι ο Πρόεδρος Μπασίρ καταπατά τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα. Ο σουδανός Πρόεδρος επέβαλε χθες τρίμηνο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και διέλυσε τη Βουλή. Η κίνηση αυτή έγινε καθώς η Βουλή ετοιμαζόταν να συζητήσει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών.

Κηδεύτηκε ο Τούτζμαν
Δημοσία δαπάνη πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ η κηδεία του κροάτη ηγέτη, Φράνκο Τούτζμαν. Πολίτες απο όλα τα μέρη της χώρας και αρκετοί ξένοι ηγέτες παρακολούθησαν την νεκρόσημη ακολουθία. Ανάμεσα τους ο τούρκος Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Οι δυτικές χώρες που ασκούσαν κριτική στον Φράνκο Τούτζμαν για την αυταρχική του πολιτική εκπροσωπούνται στην κηδεία απο διπλωμάτες.

Θετικά αντιδρούν οι εθνικιστές ένοπλοι της Κορσικής στην έναρξη συνομιλιών με το Παρίσι
Μια απο τις σημαντικότερες ένοπλες ομάδες της Κορσικής δήλωσε ότι στηρίζει την έναρξη συνομιλιών σήμερα στο Παρίσι, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και ομάδα τριάντα τουλάχιστον κοσρικανών πολιτικών. Ανάμεσα στους πολιτικούς είναι και εκπροσωποι των εθνικιστών που ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία για την Κορσική. Η ένοπλη ομάδα, που ευθύνεται για πλήθος βομβιστικών επιθέσεων στην Κορσική δήλωσε ότι θα λάβει ιστορικής σημασίας αποφάσεις εφόσον δρομολογηθεί συνολική πολιτική διευθέτηση για την Κορσική.

Ζημειές απο πλημμύρες σε θρησκευτικές εικόνες στην Ιερουσαλήμ
Στην Ιερουσαλήμ, πλημμύρησε το μνημείο που είναι γνωστό ως ο Τάφος της Παναγίας και προκλήθηκαν σοβαρές ζημειές σε μεγάλης αξίας εικόνες, ενώ οι καλόγεροι και οι καλόγριες που βρίσκονταν στο υπόγειο παρεκκλήσι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.  Η πλημμύρα ακολούθησε μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας στην περιοχή, δύο μόλις εβδομάδες αφού αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες πραγματοποίησαν  δεήσεις για να αρχίσουν οι βροχές.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.