Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αναγνώριση του καθεστώτος του από τον ΟΗΕ ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς
Αναγνώριση του καθεστώτος του από τον ΟΗΕ ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς

14/12/99 (06:00GMT)

Με κατάρρευση απειλούνται οι συνομιλίες για το κυπριακό στην Νέα Υόρκη.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απείλησε να μην προσέλθει τον Ιανουάριο για τον δεύτερο γύρο των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, αν τα Ηνωμένα Εθνη δεν αναγνωρίσουν την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως ανεξάρτητο κράτος.

Οι Ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Γκρόσνυ
Νέους βομβαρδισμούς αναμένεται να υποστούν οι κάτοικοι της Τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόσνυ και των γύρω περιοχών που δεν έχουν ακόμη πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χερσαία επίθεση κλιμακώνεται και οι Ρώσοι εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις πυροβολικού σε περιοχές που ελέγχουν ακόμη οι αντάρτες. Στην πόλη Σάλι, έξω από το Γκρόσνυ,  λέγεται ότι δόθηκε εντολή στους πολίτες να αναρτήσουν τη Ρωσική σημαία και να παραδώσουν τους αντάρτες, διότι διαφορετικά θα στραφεί εναντίον τους ο Ρωσικός στρατός.

Η Ισραηλινή Βουλή στηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Συρία
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχουντ Μπάρακ, έχει την υποστήριξη της Βουλής για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Συρία. Η ψηφοφορία ήταν οριακή, και προηγήθηκε προσωπική έκκληση του πρωθυπουργού που προειδοποίησε ότι η αποτυχία των συνομιλιών θα οδηγήσει σε αιματοχυσία. Οι συνομιλίες που αρχίζουν αύριο στην Washington αφορούν την αποχώρηση του Ισραήλ από τα υψίπεδα του Γκολάν που κατελήφθησαν το 1967. Το Ισραήλ αναμένεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια για να καλύψει το μεγάλο κόστος της αποχώρησης.

Εντείνεται η πολιτική κρίση στη Ρουμανία
Τον πρωθυπουργό Ράντου Βασίλε απέπεμψς ο πρόεδρος της χώρας, Εμίλ Κωνσταντινέσκου, ο οποίος είπε ότι θεωρεί την κυβέρνηση ανίκανη να λειτουργήσει μετά την παραίτηση του μισού και πλέον υπουργικού συμβουλίου. Ο Κος Βασίλε είπε ότι η αποπομπή του είναι αντισυνταγματική και ότι μόνο το κοινοβούλιο, με την ψήφο του, μπορεί να τον απομακρύνει από το αξίωμά του.

Νέα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης στο Κοσσυφοπέδιο
Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν νέα σκληρή πολιτική για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη στο Κοσσυφοπέδιο, μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά των Σέρβων και άλλων μειονοτήτων και την ανησυχητική έκταση του οργανωμένου εγκλήματος. Την ευθύνη φέρουν εν μέρει στοιχεία του πρώην ανταρτικού στρατού των Κοσοβάρων αυτονομιστών. Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μπερνάρ Κουσνέρ, είπε ότι θα εφαρμοστούν νέες κοινές περιπολίες στρατού και αστυνομίας, που θα αποτελούν μέρος της υπό Νατοική διοίκηση ειρηνευτικής δύναμης, Κέι-Φορ. Ο Κος Κουσνέρ είπε ακόμη ότι θα βελτιώσει το δικαστικό σύστημα με τον διορισμό τετρακοσίων νέων δικαστών και εισαγγελέων.

Διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο το δημοσιεύμα της Guardian για τα Μάρμαρα
Διαψεύδει η Downing Street το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με το οποίο παρενέβη ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ για να μην επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. "Πρόκειται γιά βλακείες" ...αυτή ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Dοwning Street, του πρωθυπουργικού γραφείου στο σημερινό δημοσίευμα της Guardian γιά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ο  βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε κατηγορηματικά ότι τα μάρμαρα δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.