Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Παρά την έκκληση εκεχειρίας συνεχίζονται οι χερσαίες Ρωσικές επιχειρήσεις...αλλά και οι από αέρος βομβαρδισμοί της Τσετσενικής πρωτεύουσας
...αλλά και οι από αέρος βομβαρδισμοί της Τσετσενικής πρωτεύουσας

17/12/99 (1730 GMT)

Έκκληση της Δύσης προς την Ρωσία για εκεχειρία στην Τσετσενία
Οι εκπρόσωποι των πλέον βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών, που συναντώνται στο Βερολίνο, επανέλαβαν την έκκλησή τους  προς τη Ρωσία να κηρυχθεί άμεση και διαρκής εκεχειρία στην Τσετσενία, ώστε να επιτραπεί η επίλυση της σύρραξης με πολιτικά μέσα. Προηγουμένως ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη Κνούτ Βόλεμπεκ που επισκέφθηκε τον Βόρειο Καύκασο, ενημέρωσε τους υπουργούς εξωτερικών του Ομίλου των "8" για τις δοκιμασίες των προσφύγων και είπε ότι αν δεν κηρυχθεί εκεχειρία θα υπάρξει λουτρό αίματος.

Συνεχίζεται η Ρωσική επίθεση στην Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι
Οι τελευταίες πληροφορίες από την Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι αναφέρουν ότι ο Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν -με χερσαίες επιχειρήσεις αλλά και αεροπορικούς βομβαρδισμούς την  επίθεση κατά της πόλης. Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου Ρώυτερς, κύριος στόχος των επιθέσεων είναι η περιοχή του Γκρόζνι στην οποία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 100 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ενέδρας πριν δύο ημέρες. Η Μόσχα εξακολουθεί να αρνείται το γεγονός και Ρωσικές πηγές λένε ότι οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά προάστια του Γκρόζνι.

Για νέα περίοδο στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ομιλεί ο Ισμαήλ Τζέμ
Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι μίλησε για μια νέα περίοδο φιλίας, ειρήνης και εμπιστοσύνης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κατά την διάρκεια δημόσιας συζήτησης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη ο κύριος Τζέμ προέβλεψε επίλυση των διαφορών Ελλάδας Τουρκίας σε συντομότερο διάστημα απ' ότι αναμένεται.

Απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δραστική περικοπή των αλιευμάτων
Οι υπουργοί Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε δραστικές μειώσεις στις επιτρεπόμενες ποσότητες αλιευμάτων για τον επόμενο χρόνο. Οι μειώσεις -κατά μέσο όρο 40%- είναι οι μεγαλύτερες την τελευταία δεκαετία, και γίνονται ύστερα από την δημοσίευση επιστημονικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία αρκετά είδη ψαριών βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω της υπερβολικής αλιείας τους σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ιρλανδική θάλασσα και ο Βισκαϊκός κόλπος. Η απόφαση για τις επικείμενες μειώσεις προκάλεσε οργή στους εκπροσώπους των αλιέων οι οποίοι λένε ότι οι επιχειρήσεις τους θα καταστραφούν και ότι θα αυξηθεί δραματικά η λιανική τιμή των αλιευμάτων.

Συμφωνία για αποζημίωση όσων εργάστηκαν καταναγκαστικά σε Ναζιστικά στρατόπεδα
Με τελετή που έγινε στο Βερολίνο επικυρώθηκε η συμφωνία αποζημίωσης -ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα καταβληθούν σε άτομα που χρησιμοποιήθηκαν σε στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας από Γερμανικές εταιρείες κατά την διάρκεια της Ναζιστικής περιόδου. Περισότερα από δύο εκατομύρια άτομα που αναγκάστηκαν να εργαστούν χωρίς αμοιβή αναμένεται να λάβουν αποζημίωση. Ο εκπρόσωπος της Γερμανίας Όττο Λάμπσντορφ δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το σκοτεινότερο κεφάλαιο της ιστορίας της.

Ο Χέλμουτ Κολ υπεραμύνεται της εντιμότητας του
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών της παράταξης του, που ερευνάται απο  επιτροπή του Γερμανικού κοινοβουλίου, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθη, αλλά αρνήθηκε πως διέπραξε κάτι το επιλήψιμο. Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση του πρώην καγκελάριου, Χέλμουτ Κολ, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ικανοποίηση Συρίας - Ισραήλ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόσο στην Συρία όσο και στο Ισραήλ εκφράζουν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό που έγιναν στην Ουάσιγκτον. Οι διήμερες συνομιλίες ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον Σύριο υπουργό εξωτερικών Φαρούκ  Άλ-Σάρα έληξαν με συμφωνία των δύο πλευρών ότι οι επί της ουσίας διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Ιανουαρίου.

Μετα 400 χρόνια το Μακάο παραδίνεται στη Κίνα
Ο Προεδρος της Πορτογαλίας, Ζόρζε Σαμπάιο, επισκέπτεται το Μακάο για την επίσημη παράδοση της Πορτογαλικής αυτής αποικίας - μετά απο 400 χρόνια, στη Κίνα. Ο Κινέζος Πρόεδρος, Ζιανγκ Ζεμίν και δυόμισυ χιλιάδες άλλοι επίσημοι θα  παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.