Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλειό στο Γκρόζνι
Ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλειό στο Γκρόζνι

22/12/99 (1400 GMT)

Τα ρωσικά στρατεύματα εντείνουν τις επιθέσεις στην Τσετσενία
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εντείνουν τις επιθέσεις κατά των ανταρτών στις ορεινές περιοχές της Νοτίου Τσετσενίας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, γίνονται επίσης μεγάλες μάχες με τους αντάρτες που προσπαθούν να διαφύγουν από τα ρωσικά στρατεύματα που τους έχουν περικυκλώσει. Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, ο βομβαρδισμός του Γκρόζνι. Ας σημειωθεί ότι η "Διεθνής Αμνηστεία" επέκρινε τη Ρωσία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αμάχους στην Τσετσενία. Εν τω μεταξύ προέκυψαν νέα στοιχεία που υποστηρίζουν τις καταγγελείες γιά σφαγή στο χωριό Αλχάν Γιούρτ. Ανταποκριτής του BBC είδε ερασιτεχνική βιντεοταινία γιά την επίσκεψη στο χωριό του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Νικολάη Κόσμαν. Στη ταινία ο κύριος Κόσμαν έλεγε οργισμένος σε Ρώσους αξιωματικούς ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι γιά όσα έγιναν στο χωριό. .

Η Γερμανία θέτει όρους στην Τουρκία για την πώληση των αρμάτων μάχης "Λέοναρντ 2"
Ο Γερμανός Υπουργός Αμύνης Ρούντολφ Σάρπινγκ δήλωσε χθες στην Αγκυρα ότι η τελική απόφαση για την πώληση χιλίων περίπου αρμάτων μάχης τύπου "Λέοναρντ 2" στην Τουρκία θα εξαρτηθεί από το αν θα σημειωθεί στη χώρα αυτή πρόοδος στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκδημοκρατισμού. Πάντως, ο κύριος Σάρπινγκ διευκρίνησε ότι και η ίδια η Αγκυρα δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θέλει τα άρματα αυτά. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, τον Οκτώβριο, να στείλει ένα "Λέοναρντ 2" για δοκιμές στην Τουρκία είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των Πρασίνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επιρρίπτει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις
Ο Πρόεδρος Τσαβέζ της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αυτές ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Χαρακτήρισε "εγκληματικά ανεύθυνη" την πολιτική που είχαν ακολουθήσει, επιτρέποντας δηλ. την δημιουργία παράνομων οικισμών σε περιοχές που ήταν ιδιαίτερα ευάλωτες στις πλημμύρες. Οι αρχές υπολογίζουν τώρα πως οι νεκροί μπορεί να φθάνουν τους πενήντα χιλιάδες.

Η νέα κυβέρνηση του Μάσιμο Ντ'Αλέμα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα απεκάλυψε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνασπσιμού στην οποία μετέχουν από Κομμουνιστές εώς Χριστιανοδημοκράτες καθώς και δύο μέλη του νεοϊδρυθέντος κόμματος Δημοκράτες του πρώην πρωθυπουργού και νυν Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Δεν παρουσιάστηκε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας στην επιτροπή που ερευνά τις θηριωδίες που έγιναν στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας, που είναι τώρα ανώτατο στέλεχος του υπουργικού συμβουλίου, στρατηγός Βιράντο, δεν παρουσιάστηκε ενώπιον της ειδικής επιτροπής που ερευνά τις θηριωδίες που έγιναν στο Ανατολικό Τιμόρ μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Αυγούστου με το οποίο αποφάσισαν οι κάτοικοι της πρώην αυτής πορτογαλλικής αποικίας την ανεξαρτητοποίησή τους από την Ινδονησία. Ο στρατηγός Βιράντο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμασθεί, αλλά η επιτροπή τον προειδοποίησε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν δεν εμφανισθεί ενώπιόν της εντός των προσεχών ημερών.

Κέρδισε τις εκλογές στη Σρι Λάνκα η Πρόεδρος Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα
Η κυρία Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα συγκέντρωσε το 51% των ψήφων στις χθεσινές εκλογές κι έτσι εξελέγη για δεύτερη φορά Πρόεδρος της Σρι Λάνκα. Οι εκλογές έγιναν τρεις μόλις ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα είκοσι τέσσερα άτομα να βρουν το θάνατο και να τραυματισθεί στο πρόσωπο η ίδια η κ. Κουμαρατούνγκα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.