Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Γκρόζνι
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Γκρόζνι

23/12/99 (10:00 GMT)
 

Πολιορκείται το Γκρόζνι
Ο ηγέτης μια φιλορωσικής ομάδας Τσετσένων παραστρατιωτικών δήλωσε ότι 1.500 άνδρες του μπήκαν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι υπό την συνοδεία Ρωσικών στρατευμάτων. Η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η επιχείρηση για την κατάληψη του Γκρόζνι ολοκληρώνεται σύντομα. Στο μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξεκίνησε έρευνα για τις κατηγορίες ότι Ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν πρόσφατα δολοφονίες στο χωριό Αλκάν-Γιουρτ στην Τσετσενία. Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι αγνοεί τον διεθνή νόμο.

Τους 30.000 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Βενεζουέλα
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσαβέζ ανακοίνωσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η τεράστια καταστροφή που έπληξε την χώρα του από τις μεγάλες πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Βενεζουέλα. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 30.000, ενώ οι υλικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας στη Βενεζουέλα ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Χημικά μετέφερε το τζάμπο που συνετρίβη κοντά στο Λονδίνο
Ένα τζάμπο 747 των αερογραμμών της Νότιας Κορέας συνετρίβη χθες το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο. Τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν. Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος περιείχε χημικά προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται ο λόγος της πτώσης του αεροσκάφους να βρίσκεται στα χημικά αυτά.

Μεγάλος σεισμός με 30 νεκρούς στην Αλγερία
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν σοβαρά από τον σεισμό που έπληξε την Αλγερία χθες το απόγευμα. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Μαρόκο χωρίς, όμως, εκεί να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Τετρακόσιοι άνθρωποι αγνοούνται από ναυάγιο στις Φιλιππίνες
Οι αρχές στις Φιλιππίνες έκαναν γνωστό ότι περίπου 200 άνθρωποι αγνοούνται όταν ένα επιβατικό πλοίο βυθίστηκε στα νότια της χώρας. Περισσότεροι από 400 επιβάτες έχουν, μέχρι στιγμής, διασωθεί από το ναυάγιο. Ακόμα δεν έχει γνωστή η αιτία της τραγωδίας, όμως, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, την ώρα του ναυαγίου υπήρχαν μεγάλα κύματα.

Συγκρούσεις στην Ινδονησία
Νέες συγκρούσεις στα νησιά του Μολούκου στην ανατολική Ινδονησία ανέμσα σε Χριστιανούς και μουσουλμάνους είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 22 άνθρωποι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής είπε ότι άλλοι 20 άνθρωποι αγνοούνται.

Ενεργοποιείται και πάλι το τηλεσκόπιο Χαμπλ
Αμερικανοί αστρναύτες του διαστημικού σταθμού Ντισκόβερι ολοκλήρωσαν τον πρώτο διαστημικό τους περίπατο που πραγματοποίησαν προκειμένου να διορθώσουν την βλάβη που είχε σημειωθεί στο τηλεσκόπιο Χαμπλ που βρίσκεται σε τροχιά. Το τηλεσκόπιο σταμάτησε να λειτουργεί πριν από 1 περίπου μήνα προς απογοήτευση χιλιάδων αστρονόμων που παρακολουθούσαν τις εξαιρετικές εικόνες που μετέφερε στη γη, όμως πιστεύεται ότι τώρα η βλάβη αποκαταστάθηκε.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.