Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τσετσένοι αντάρτες πάνω σε Ρωσικό άρμα μάχης
Τσετσένοι αντάρτες πάνω σε Ρωσικό άρμα μάχης

24/12/99 (10:00 GMT)
 

Με αμείωτη ένταση οι Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Τσετσενία
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, όμως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Ρωσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Στρομπ Τάλμποτ είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας έρχονται σε αντίθεση με τον διεθνή νόμο. Οι αντάρτες, πάντως, στο Γκρόζνι δήλωσαν ότι έχουν τρόφιμα και πυρομαχικά τουλάχιστον για 3 μήνες.

Φόβοι για γράμματα που περιέχουν βόμβες στην Αμερική
Στην Αμερική εντείνονται οι φόβοι ότι θα υπάρξουν τις ημέρες αυτές βομβιστικές επιθέσεις μέσω του ταχυδρομείου. Το FBI προειδοποίησε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι μικρά γράμματα, που έχουν σταλεί από την Γερμανία και περιέχουν βόμβες, ενδέχεται να φτάσουν στην Αμερική τις επόμενες μέρες. Η Γερμανική αστυνομία δεν αρνήθηκε ότι οι φόβοι είναι βάσιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας για όλα τα δέματα.

Σε ύψη-ρεκόρ το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Στην τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης πριν από τα Χριστούγεννα οι τιμές των μετοχών έφτασαν σε ύψη-ρεκόρ. Ο Ντάου Τζόουνς έκλεισε με αύξηση πάνω από 200 μονάδες ξεπερνώντας την προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο.

Θαμένοι 20.000 άνθρωποι κάτω από τη λάσπη στη Βενεζουέλα
O υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας δήλωσε ότι περίπου 20.000 άνθρωποι είναι πιθανό να βρίσκονται θαμένοι κάτω από την λάσπη που προκλήθηκε από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την χώρα του την περασμένη εβδομάδα. Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι πιο ασφαλές να αφήσουν τα πτώματα κάτω από την λάσπη λόγω του κινδύνου εξάπλωσης επιδημιών.

Να επιστρέψει ο Γιουγκοσλαβικός στρατός στο Κοσσυφοπέδιο, λέει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ δήλωσε ότι ο Γιουγκοσλαβικός στρατός πρέπει να επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την συνάντησή του στο Βελιγράδι με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο κ.Σεργκέγιεφ κατηγόρησε την διεθνή ειρηνευτική δύναμη ότι απέτυχε να προστατέψει τους λίγους εναπομείναντες Σέρβους στην περιοχή.

Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους που έπεσε κοντά στο Λονδίνο
Πάνω από 20 Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι φθάνουν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ, κοντά στο Λονδίνο, για να συμμετάσχουν στην έρευνα για τα αίτια της πτώσης την Τετάρτη, κοντά στο αεροδρόμιο, του αεροσκάφους της εταιρείας Korean Air που μετέφερε χημικά. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους είχε πάρει φωτά πριν καν απογειωθεί. Από την πτώση του Μπόινγκ 747 σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι.

"Ανανεώθηκε" το τηλεσκόπιο Χαμπλ
Αμερικανοί αστροναύτες του διαστημικού σταθμού Ντισκάβερι εγκατέστησαν ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή στο τηλεσκόπιο Χαμπλ που βρίσκεται σε τροχιά. Επίσης, αντικαταστάθηκε ένα από τα μηχανήματα που δίνει την δυνατότητα στους επιστήμονες να γνωρίζουν πού βρίσκεται το τηλεσκόπιο και να παρατηρούν, μέσω του τηλεσκοπίου, αντικείμενα που βρίσκονται μακριά. Είναι δε τέτοια η ευαισθησία του τηλεσκοπίου πλέον που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορεί να παρατηρηθεί ένα νόμισμα που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.