Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

επαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές
επαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές

27/12/99 (08:00 GMT)

Αντιπροσωπεία της Ινδικής κυβέρνησης στην Κανδαχάρη
Η ινδική κυβέρνηση ανάγγειλε ότι αποστέλλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στην Κανδαχάρη του Αφγανιστάν γιά να διαπραγματευθεί με τους αεροπειρατές που εξακολουθούν να κρατούν το αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών εδώ και τέσσερεις μέρες. Ο υπουργός  Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι θα έλθουν σε απ' ευθείας επαφές με τους αεροπειρατές, και ότι έχουν την δικαιοδοσία να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Μαζύ με την εν λόγω αντιπροσωπεία αποστέλλονται εφόδια όπως τρόφιμα, νερό, φάρμακα, κουβέρτες γιά τα 160 άτομα που βρίσκονται στο αεροσκάφος. Οι αεροπειρατές, που ήδη έχουν δολοφονήσει ένα άτομο, επανέλαβαν τις απειλές τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αεροπειρατές παρέτειναν την προθεσμία που έχουν δώσει κατά τρείς ώρες.

Ναρκοθετημένες πολλές περιοχές του Γκρόζνυ
Το Ρωσσικό υπουργείο αμυνας παραδέχθηκε ότι η επίθεση κατά του Γκρόζνυ συναντά έντονη αντίσταση. Ανταποκριτής του ΒΒC που βρίσκεται στα σύνορα της Τσετσενίας μεταδίδει ότι οι αντάρτες που βρίσκονται μέσα στην πόλη έχουν ναρκοθετήσει πολλές περιοχές, γεγονός που δυσκολευει πολύ την ρωσσική προέλαση. Ο πρόεδρος της Τσετσετνίας Ασλάν Μασκάντωφ λέγεται ότι έχει δώσει όρκο να υπερασπισθεί το Γκρόζνυ μέχρις εσχάτων. Οι Ρώσσοι στρατιωτικοί έλπιζαν να έχουν καταλάβει το Γκρόζνυ μέχρι την Πρωτοχρονιά, κάτι όμως που φαίνεται απίθανο.
 

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Δυτική Ευρώπη
Σφοδρή κακοκαιρία επικρατεί στην Δυτική Ευρώπη, σαν αποτέλεσμα της οποίας έχουν βρεί το θάνατο πάνω από 60 άτομα. Ανεμοι ταχύτητας έως και εκατόν εβδομήντα χιλιομέτρων την ώρα σαρώνουν την Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία, καταστρέφοντας κτίρια, ξερριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας πολλά ατυχήματα στους δρόμους. Πιό σοβαρά έχει πληγεί η Γαλλία, οπου έχουν βρεί το θάνατο τριάντα άτομα. . Το Παρίσι δοκίμασε τους πιό ισχυρούς ανέμους εδώ και μισόν αιώνα, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιστρέφουν στον Λίβανο κρατούμενοι από το Ισραήλ
Πέντε Λιβανέζοι αντάρτες της Χεζμπολλά που αφέθησαν ελεύθεροι από το Ισραήλ το Σάββατο , βάσει συμφωνίας στην οποία μεσολάβησε η Γερμανία, έφθασαν στο Λίβανο. Μερικοί από τους κρατουμένους είχν περάσει δέκα και πλέον χρόνια στις φυλακές, όπου εκρατούντο από το Ισραήλ με την ελπίδα ότι θα ανταλλάσσονταν με ισραηλινούς στρατιώτες των οποίων αγνοείται η τύχη. Η απελευθέρωσή τους θεωρείται ως χειρονομια καλής θελήσεωςαπό μέρους του Ισραήλ απέναντι της Χεζμπολλά και της Συρίας.

Επεισόδια στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας
Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας. Αφορμή των επεισοδίων, που άρχισαν την Κυριακή το βράδυ και συνεχίσθηκαν όλη τη νύκτα, ένα τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δεκατρία άτομα, και πυρπολήθηκε ένα τζαμί και ένας χριστιανικός ναός. Στις αρχές του μηνός την περιοχή επισκέφθηκαν τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπρόεδρος της Ινδονησίας, οι οποίοι έκαναν έκκληση γιά κατάπαυση των ταραχών.
 
 

τ

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.