Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το αεροσκάφοςτων ινδικών αερογραμμών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο αεροπειρατώνεπαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές
επαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές

27/12/99 (17:30 GMT)

Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές
Ομάδα ινδών διαπραγματευτών ξεκίνησε συνομιλίες με τους αεροπειρατές που από την Παρασκευή έχουν υπό τον έλεγχό τους αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών και κρατούν ομήρους εκατόν εξήντα άτομα σε αεροδρόμιο του Αφγανιστάν. Οι ινδοί αξιωματούχοι αναχώρησαν για την πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν όταν οι αεροπειρατές απείλησαν ότι θα ξεκινούσαν τις εκτελέσεις επιβατών εάν δεν λάμβανε δράση η ινδίκη κυβέρνηση. Οι διαπραγματευτές είπαν ότι ελπίζουν σε μία θετική κατάληξη της αεροπειρατίας. Οι ένοπλοι αεροπειρατές, οι οποίοι ήδη έχουν δολοφονήσει έναν επιβάτη, ζητούν την απελευθέρωση ανταρτών από το Κασμίρ και ενός μουσουλμάνου κληρικού που κρατούνται σε ινδικές φυλακές.

Ναρκοθετημένες πολλές περιοχές του Γκρόζνυ
Το Ρωσικό υπουργείο άμυνας παραδέχθηκε ότι η επίθεση κατά του Γκρόζνυ συναντά έντονη αντίσταση. Ανταποκριτής του ΒΒC που βρίσκεται στα σύνορα της Τσετσενίας μεταδίδει ότι οι αντάρτες που βρίσκονται μέσα στην πόλη έχουν ναρκοθετήσει πολλές περιοχές, γεγονός που δυσκολεύει την ρωσσική προέλαση. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασκάντωφ λέγεται ότι έχει δώσει όρκο να υπερασπισθεί το Γκρόζνυ μέχρις εσχάτων. Οι Ρώσσοι στρατιωτικοί έλπιζαν να έχουν καταλάβει το Γκρόζνυ μέχρι την Πρωτοχρονιά, κάτι όμως που φαίνεται απίθανο.

Πρόταση μομφής κατέθεσαν οι ισλαμιστές στη Τουρκία
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το ισλαμικό κόμμα της Αρετής κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για κακκοδιαχείριση της οικονομίας. Η πρόταση μομφής έρχεται μετά την εξαγορά πέντε τραπεζών που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος με σκοπό την εφαρμογή διεθνων προδιαγραφών στον τραπεζικό τομέα της χώρας, αλλά το κόμμα της Αρετής λέει ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην καταστροφή και καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές ο κυβερνητικός συνασπισμός της κεντροαριστεράς, με ένα ακροδεξιό κόμμα και μία συντηρητική ομάδα αναμένεται αντιμετωπίσει επιτυχώς την πρόταση μομφής.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Δυτική Ευρώπη
Σφοδρή κακοκαιρία επικρατεί στην Δυτική Ευρώπη, σαν αποτέλεσμα της οποίας έχουν βρεί το θάνατο πάνω από 60 άτομα. Ανεμοι ταχύτητας έως και εκατόν εβδομήντα χιλιομέτρων την ώρα σαρώσαν την Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία, καταστρέφοντας κτίρια, ξερριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας πολλά ατυχήματα στους δρόμους. Οι αρχές των τριών χωρών καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Πιό σοβαρά έχει πληγεί η Γαλλία, οπου έχουν βρεί το θάνατο τριάντα άτομα. Το Παρίσι δοκίμασε τους πιό ισχυρούς ανέμους εδώ και μισόν αιώνα, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Επεισόδια στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας
Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας. Αφορμή των επεισοδίων, που άρχισαν την Κυριακή το βράδυ και συνεχίσθηκαν όλη τη νύκτα, ένα τροχαίο ατύχημα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον εικοσιεπτά άτομα έχουν χάσει την ζωή τους. Στις αρχές του μηνός την περιοχή επισκέφθηκαν τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπρόεδρος της Ινδονησίας, οι οποίοι έκαναν έκκληση γιά κατάπαυση των ταραχών, οι οποίες φέτος έχουν στοιχισει την ζωή σε τουλάχιστον επτακόσια άτομα.
 
 

τ

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.