Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το αεροσκάφοςτων ινδικών αερογραμμών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο αεροπειρατών
Το αεροσκάφοςτων ινδικών αερογραμμών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο αεροπειρατών

28/12/99 (07:00 GMT)

Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές
Αντιπροσωπεία Ινδών διαπραγματευτών άρχισε και πάλι συνομιλίες με τους αεροπειρατές του Ινδικού αεροσκάφους, που εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 160 επιβάτες και μέλη του πληρώματος σε αεροδρόμιο του Αφγανιστάν. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ινδίας μετέδωσε ότι ένας από τους αεροπειρατές βγήκε από το αεροπλάνο γιά να συναντηθεί με την Ινδική αντιπροσωπεία, αλλά ότι δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών. Η αντιπροσωπεία μετέβη στην Κανδαχάρη του Αφγανιστάν όταν οι αεροπειρατές δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να εκτελουν επιβάτες αν η ινδική κυβέρνηση συνεχίσει να παρμένει αδρανής ως προς τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν εξάλλου δηλωσε ότι το αεροπλάνο είχε ανεφοδιαστεί σε καύσιμα και επιθεωρηθεί από μηχανικής πλευράς, και ότι θα ζητήσει από τους αεροπειρατές να φύγουν από το έδαφος του Αφγανιστάν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ινδική κυβέρνηση. Το αμερικανικό Στέητ Ντηπάρτμεντ καταδίκασε την αεροπειρατεία και κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να συνεργασθούν γιά την επίλυση της κρίσης. Οι αεροπειρατές ζητούν την απελευθέρωση αυτονομιστών από το Κασμίρ, καθώς και ενός Μουσουλμάνου κληρικού που κρατείται στην Ινδία.

Αυτονομιστές στο Κασμίρ καταλαμβάνουν κυβερνητικό κτίριο
Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κασμίρ, που διοικείται απο την Ινδία, εξαπέλυσαν ρουκέτες και όλμους εναντίον Μουσουλμάνων αυτονομιστών οι οποίοι κατέλαβαν το αρχηγείο των κυβερνητικών υπηρεσιών κατά των εξεγέρσεων. Οι αυτονομιστές σκότωσαν τέσσερεις αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους δέκα κατά την διάρκεια επίθεσης που έγινε την Δευτέρα στο αρχηγείο της υπηρεσίας στην θερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ, την Σριναγκάρ. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒC Στην Σριναγκάρ οι αξιωματούχοι της αστυνομίας ανησυχούν μηπως οι αυτονομιστές καταλάβουν την αποθήκη των πυρομαχικών του αρχηγείου, γεγονός που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν εκεί επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξακολουθούν οι μάχες γιά την κατάληψη του Γκρόζνυ
Η ρωσσική προέλαση στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας συναντά σθεναρή αντίσταση. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι η αμυνα της πόλης είναι πολύ καλά οργανωμένη, έτσι που είναι αδύνατη μιά ολοκληρωτική επίθεση . Οι δυνάμεις των ανταρτών , δηλωσε ο εκπρόσωπος, αντεπετέθησαν κατά των ρώσσων που προσπάθησαν να καταλάβουν σειρά μικρών πόλεων κατά μήκος μιάς οδού ανεφοδιασμού στα νότια του Γκρόζνυ. Ενώ οι ρωσσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται οι Τσετσένοι μαχητές υπερασπίζονται τις θέσεις τους με ναρκοθετήσεις διαφόρων περιοχών και πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC παρόλο που δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία, είναι πιθανό ότι ο αριθμός των θυμάτων και  από τις δύο πλευρές είναι υψηλός.

Μεγάλες οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία
Απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία στη βόρειο Ευρωπη. Πάνω από 80 άτομα βρήκαν τον θάνατο στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία, ενώ οι καταιγίδες που  σάρωσαν τη Δευτέρα το βράδυ την βόρειο Ισπανία και την Γαλλία προκάλεσαν τον θάνατο άλλων δέκα ατόμων. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπεν που επέστρεψε στη χώρα από διακοπές νωρίτερα απ' ότι προγραμματιζόταν είπε ότι προκειται γιά πραγματική καταστροφή.

Εγκρίνεται η νέα Κυβέρνηση στα Σκόπια
Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας η Βουλή ενέκρινε τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Λιούμπκο Γκιεοργίεβσκι δήλωσε ότι προτεραιότητα της νέαςκυβέρνησης  θα είναι η προώθηση της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ενωση. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραιτηθεί μετά από επικρίσεις που είχαν διατυπωθει γιά ωρισμένες παρατυπίες κατά την διεξαγωγή των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Εκρηξη βόμβας σε καφενείο σε πόλη του Κοσσυφοπεδίου
Σύμφωνα με εκπροσώπους της ειρηνευτικής Δύναμης ΚΦΟΡ στο Κοσσυφοπέδιο, δέκα άτομα τρυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας σε σερβικό καφενείο. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν μετά το επεισόδιο , που έγινε στην πόλη Βίτινα. Στην περιοχή αυτή έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες αρκετές πράξεις εκδίκησης από μέρους αλβανών, με στόχο σέρβους.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.