Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ
Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ

29/12/99 (0900  GMT)

200 εκατομμύρια δολάρια ζητούν οι αεροπειρατές
Ο υπουργός εξωτερικών της Ινδίας Τζασουάντ Σιγκχ  δήλωσε ό,τι οι αεροπειρατές που έχουν καθηλώσει αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν από το Σάββατο, ζήτησαν διακόσια εκατομμύρια δολλάρια και την απελευθέρωση τριάντα πέντε ανταρτών από το Κασμίρ γιά να αφήσουν ελεύθερους τους 160 ομήρους που κρατούν . Η ινδική κυβέρνηση εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει και ανακοίνωσε ότι θα κοινηποιήσει την απόφαση της στους αεροπειρατές μέσω της ομάδας των διαπραγματευτών που έχει μεταβεί στο Κανταχάρ  ,  μεταδιδεί ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στη Νότια Ασια . Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές κατά πάσα πιθανότητα θα επεκεντρωθούν στην ενδεχόμενη απελευθέρωση του μουσουλμάνου κληρικού Μασούντ Αζχατρ που κρατείται στις ινδικές φυλακές από 1994

Επίθεση των αυτονομιστών στο Κασμίρ
Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ινδία ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν αυτονομιστές επιτέθηκαν εναντίον βάσης της αστυνομίας στην πρωτεύουσα του Κασμίρ Σριναγκάρ . Οι αυτονομιστές κατέλαβαν τη βάση και κράτησαν ως ομήρους περισσότερους από 100 αστυνομικούς . Γιά να ανακτήσουν τον έλεγχο της βάσης οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ροκέτες και πυρά όλμων . Σύμφωνα με τις αρχές κάτω από τα χαλάσματα του κεντρικού κτιρίου της βάσης πρέπει να είναι θαμένοι κι άλλοι νεκροί .

Σεισμός στο Μεξικό
Σεισμός ισχύος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πρωτεύουσα του Μεξικού . Μέχρι στιγμής πληροφορίες γιά θύματα ή ζημιές δεν υπάρχουν . Τα πολυόροφα κτίρια της Πόλης του Μεξικού ταρακουνήθηκαν και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιά προστασία , μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία .

Η χειρότερη φυσική καταστροφή του 20ου αιώνα
Ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού είπε ότι οι πλημμύρες στη Βενεζουέλα είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή του 20ου αιώνα που πλήττει τη Λατινική Αμερική . O Τζόρτζ Βέμπερ αμέσως μετά την άφιξή του στο Καράκας  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι και 50 χιλιάδες άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει περιορίσει τα ταξίδια στις παράκτιες περιοχές λόγω της συμφόρισης στις συγκοινωνίες .

Μεγάλη επιχείρηση παροχής βοήθειας στη Γαλλία
Η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει περίπου έξι χιλιάδες στρατιώτες στα πλαίσια της επιχείρησης γιά την παροχή βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Γαλλία . Παράλληλα τα γειτονικά κράτη  ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των γαλλικών αρχών γιά την παροχή βοήθειας με στόχο την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Τρία εκατομμύρια άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ένω άνεμοι από τον Ατλαντικό, ταχύτητας 200 χιλιομέτρων την ώρα , σάρωσαν τις γαλλικές και ισπανικές ακτές . Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν βρεί το θάνατο λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Ευρώπη .

Σφοδρές μάχες στην Τσετσενία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις στην Τσετσενία. Οι ρωσικές δυνάμεις καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να απομακρύνουν τους αντάρτες από τις βάσεις τους στις ορεινές περιοχές νότια της πρωτεύουσας Γκρόζνι.Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει πλησιάσει το κέντρο του Γκρόζνι και ότι ρώσοι στρατιώτες έχουν καταλάβει πολλές θέσεις- κλειδιά των ανταρτών. 

Τις επιθέσεις εθνοτικής βίας καταδικάζει ο Κόφι Ανάν
Ο γγ. των ΗΕ Κόφι Αναν επέκρινε έντονα τις επιθέσεις εθνοτικής βίας στο Κοσυφοπέδιο. Ο κ. Αναν είπε ότι η πλειοψηφία των Αλβανών θα πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της μειοψηφίας των Σέρβων και των τσιγγάνων . Ο κ. Αναν υπογράμμισε ότι έξι μήνες μετά την απομάκρυνση των σερβικών δυνάμεων από την περιοχή η βία κατά των μειονοτήτων συνεχίζει να είναι το βασικό πρόβλημα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κοσυφοπέδιο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.