Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ
Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ

29/12/99 (14:20  GMT)

Υπαναχώρηση των αεροπειρατών στο θέμα των λύτρων
Iνδοί αξιωματούχοι οι οποίοι διαπραγματεύονται με τους αεροπειρατές που έχουν υπό τον έλεγχό τους αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών στο Αφγανιστάν λένε ό,τι οι αεροπειρατές υπαναχώρησαν σε δύο από τα αιτήματά τους για την απελευθέρωση των 160 ομήρων. Εξι ημέρες μετά την κατάληψη του αεροσκάφους, οι διαπραγματευτές λένε πως οι αεροπειρατές δεν ζητούν πλέον 200 εκατομμύρια δολλάρια λύτρα, όπως επίσης δεν ζητούν πλέον  την εκταφή του πτώματος ενός αυτονομιστή αντάρτη από το Κασμίρ, ο οποίος σκοτώθηκε στην Ινδία φέτος. Αλλά επιμένουν στο αίτημά τους να απελευθερωθούν τριανταπέντε αντάρτες από το Κασμίρ που κρατούνται σε ινδικές φυλακές. Στο Δελχί ο υπουργός εξωτερικών της Ινδίας Τζασουάντ Σινχ είπε ό,τι η κρίση βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητο στάδιο. Η ανταποκρίτρια του ΒΒC στο Κανταχάρ μεταδίδει ό,τι υπάλληλοι του αεροδρομίου που  επιβιβάσθηκαν στο αεροπλάνο για να καθαρίσουν, ανέφεραν  ότι οι όμηροι φαίνονται ήρεμοι, παίζουν χαρτια και σκάκι ή ακούνε μουσική, και ότι οι αεροπειρατές έχουν στα χέρια τους όπλα και χειροβομβίδες.

Εκαντόν είκοσι μέχρι στιγμής τα θύματα της κακκοκαιρίας στην Δυτική Ευρώπη
Στην Γαλλία συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι χειρότερες θύελλες των τελευταίων ετών. Στην προσπάθεια να απομακρυνθούν χιλιάδες ξεριζωμένα δένδρα, να επισκευασθούν σπίτια και να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρισμού και πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές, συμμετέχουν πλέον έξι χιλιάδες στρατιώτες με ελικόπτερα  αλλά και συνεργεία από την Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η γαλλική επιχείρηση ηλεκτροδότησης λέει ό,τι αποκατέστησε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια, αλλά πολλοί άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ρεύμα μέχρι  και την Πρωτοχρονιά.  Εκατόν είκοσι άτομα έχουν μέχρι στιγμής βρεί το θάνατο λόγω της πρωτοφανούς κακκοκαιρίας που έχει πλήξει την Δυτική Ευρώπη.

Κακκοκαιρία και την Τουρκία
Το μέτωπο της κακκοκαιρίας όμως έχει εξαπλωθεί μέχρι την Τουρκία. Ρωσικό πετρελαιοφόρο, κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε μερικώς κοντά στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στην θάλασσα του Μαρμαρά. Οι τουρκικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να περιορίσουν την έκτασή της, η οποία, όπως μας ενημερώνει ο ανταποκριτής το ΒΒC στην Αγκυρα, δεν είναι μεγάλη αλλά μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για το περιβάλλον. Ενα φορτηγό αεροπλάνο από την Γουϊνέα του Ισημερινού σύμφωνα με τις πληροφορίες συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στην τουρκική ακτή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το αεροσκάφος ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στην Άγκυρα αλλά από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Αποχώρούν τσετσένοι αντάρτες από το Γκρόζνι
Οι αντάρτες στην Τσετσενία λένε ό,τι αποχώρησαν από κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας Γκρόζνι όπως επίσης και τα βουνά στα νότια της αποσχισθείσας δημοκρατίας, καθώς συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Οπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, εκπρόσωπος του ηγέτη των Τσετσένων Ασλάν Μασκάντωφ είπε πως οι μονάδες των ανταρτών θα ανασυνταχθούν. Ο υπαρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Μανίλοφ, επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες του κατέλαβαν περιοχή στα βορειοδυτικά του Γκρόζνι και συνεχίζουν την επιχείρηση τους να απωθήσουν τους αντάρτες από τις βάσεις τους στα βουνά.  Και οι δύο πλευρές λένε ότι έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στον αντίπαλο αλλά δεν έχει υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση.

Με εισαγγελική έρευνα απειλείται τώρα ο Χέλμουτ Κολ
Στην Γερμανία, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα ανακοίνωσε ό,τι επιθυμεί να ξεκινήσει έρευνα κατά του πρώην Καγκελλαρίου Χέλμουτ Κολ, για το θέμα των μυστικών δωρεών στο κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες, εν όσω αυτός ήταν στην εξουσία. Η ερευνα θα εξετάσει εάν ο κ. Κολ θα πρέπει να προσαχθεί στην δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας ενημέρωσε με επιστολή του το κοινοβούλιο για το θέμα, το οποίο θα πρέπει να άρει την ασυλία του κ. Κολ πριν του απηγγελθούν επισήμως κατηγορίες. Ο κ. Κολ παραδέχθηκε ότι παραβιασε τον νόμο αποδεχόμενος αδήλωτες εισφορές ύψους ενός εκατομμύρίου δολλαρίων για τους χριστιανοδημοκράτες.

Εξήντα και πλέιον οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην Ινδονησία
Καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων συνεχίζονται στο νησί της Ινδονησίας Αμπόν, την ευθύνη για την ασφάλεια στην περιοχή ανέλαβε τώρα ο στρατός. Περισσότερα από εξήντα άτομα έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια συγκρούεων σε αρκετές περιοχές των νήσων Μολουκάν στην Ινδονησία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ εκατοντάδες έχουν βρει το θάνατο κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.