Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο υπουργός εξωτερικών του καθεστώτος των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν  κ. Μουταουάκι μιλά στους δημοσιογράφους
Ο υπουργός εξωτερικών του καθεστώτος των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν κ. Μουταουάκι μιλά στους δημοσιογράφους

30/12/99 ( 0:730 GMT)

Συνεχίζονται οι διαραγματεύσεις με τους αεροπειρατές
Ενοπλοι άνδρες της Ταλεμπάν έχουν περικύκλωσει το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών  που έχουν καταλάβει αεροπειρατές και το έχουν οδηγήσει στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ στο Νότιο Αφγανιστάν . Ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι μεταδίδει ότι έξι φορτηγά που μετέφεραν ένοπλους άνδρες μαζί  μ' ένα τεθωρακισμένο όχημα έλαβαν θέσεις γύρω από το αεροσκάφος . Στο Δελχί ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης αρνήθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές που κρατούν περισσότερους από 158 ομήρους . Οι αεροπειρατές ζητούν την απελευθέρωση 36 ακραίων αυτονομιστών του Κασμίρ που κρατούνται στις ινδικές φυλακές .

Επεκτείνονται οι συγκρούσεις στην Ινδονησία
Οι συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στις Μολούκες Νήσους στην Ινδονησία έχουν επεκταθεί τώρα και στο νησί Χαλμαχέρα . Στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι περισσότερα από 250 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που άρχισαν πρίν από δύο μέρες .Οι τελευταίες συγκρούσεις είναι οι χειρότερες που σημειώνονται φέτος . Τα επεισόδια βίας στην περιοχή έχουν ώς αποτέλεσμα περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους .

Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν το κέντρο του Γκρόζνι
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις προσπάθειες γιά  την κατάληψη του Γκρόζνι . Ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού με την υποστήριξη Τσετσένων πολιτοφυλάκων που παραμένουν πιστοί στη Μόσχα μετακινούνται αργά αλλά μεθοδικά προς το κέντρο της τσετσενικής πρωτεύουσας. Η προέλαση όμως των ρωσικών δυνάμεων παρεμποδίζεται από τις νάρκες ενώ παράλληλα η οι Τσετσένοι αντάρτες προβάλλουν σθεναρή αντίσταση.  

Συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Κροατία
Εν όψει των βουλευτικών εκλογών την επόμενη Δευτέρα στην Κροατία τα έξι σημαντικότερα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέλεξαν  κοινούς υποψηφίους γιά τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και της προέδριας . Οι προεδρικές εκλογές μετά το θάνατο του προέδρου Φράνιο Τουντζμάν έχουν επισπευθεί και θα διεξαχθούν τρείς εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές .
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.