Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρόεδρος Γέλτσιν παραιτείται απροσδόκητα
Ο πρόεδρος Γέλτσιν παραιτείται απροσδόκητα






31/12/99 (10.00  GMT)

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος Γιέλτσιν
Ο πρόεδρος Γέλτσιν ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του πριν τη λήξη της προεδρικής του θητείας που υπό κανονικές συνθήκες έληγε τον επόμενο Ιούνιο. "Αναχωρώ από την  προεδρία ενωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο", είπε ο πρόεδρος Γιέλτσιν . "Η Ρωσία χρειάζεται νέους πολιτικούς ηγέτες γιά την οδηγήσουν στο νέο αιώνα", υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης. Ο κύριος Γέλτσιν είπε ότι ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας μέχρι τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες εξήγγειλε για τον Μάρτιο του 2000.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Γκρόζνι
Πληροφορίες από την Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι αναφέρουν ότι η πόλη δέχεται τα σφοδρά πυρά των Ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται στους γύρω λόφους. Στα περίχωρα του Γκρόζνι συνεχίζονται οι συγκρούσεις των Ρώσων με τους Τσετσένους αντάρτες. Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν για άλλη μια φορά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της χώρας του στην Τσετσενία. Ο κύριος Πούτιν είπε ότι οι επικριτές της Ρωσίας στην Δύση δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Ρωσική επιχείρηση στην Τσετσενία αποτελεί σταυροφορία κατά της τρομοκρατίας.

Συνεργασία Μόσχας - Ουάσιγκτον για τον Ιό της Χιλιετίας
Ρώσοι και Αμερικανοί πυρηνικοί επιστήμονες συνεργάζονται για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού δυστυχήματος εξαιτίας προβλημάτων που ίσως προκύψουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τον Ιό της Χιλιετίας. Σε ολόκληρο τον κόσμο δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τον Ιό της Χιλιετίας.

Προληπτικές συλλήψεις υπόπτων στις ΗΠΑ ενόψει των εορτασμών της Χιλιετίας
Πράκτορες του FBI έκαναν εφόδους σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών  και συνέλαβαν περίπου 100 άτομα με την υποψία ότι έχουν σχέση με άτομο που κατηγορείται γιά βομβιστική επίθεση . Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι . Ανταποκριτής του BBC στην Ουάσιγκτον μεταδίδει ότι το FBI προσπαθεί να εντοπίσει άτομα που ίσως σχετίζονται με τον Αλγερινό Αχμέντ Ρεσάμ ο οποίος έχει συλληφθεί με την κατηγορία ότι προσπάθησε να εισαγάγει παράνομα στη χώρα εκρηκτικές ύλες . Η σύλληψη του Ρεσάμ μαζί με κάποιο άλλο ατόμο που λέγεται ότι είναι συνεργάτης του Ρεσάμ έχει εντείνει τους φόβους γιά το ενδεχόμενο βομβιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των  εορτασμών γιά το Μιλένιουμ στις ΗΠΑ.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές
Ο υπουργός των Εξωτερικών της Ινδίας Ζασουαντ Σιγκχ  αναμένεται στην Κανταχάρ , στο νότιο Αφγανιστάν ,  γιά να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές που κατέλαβαν πριν από μια εβδομάδα και εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών, με πάνω από 150 επιβάτες ως όμηρους. Οι συνθήκες στο αεροσκάφος γιά τους ομήρους έχουν επιδεινωθεί μετα τη διακοπή της θέρμανσης , του συστήματος εξαερισμού  και του ηλεκτρικού ρεύματος . Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στο Δελχί καλά ενημερωμένες πηγές στην ινδική πρωτεύουσα έλεγαν ότι διαπραγματεύσεις γιά την απελευθέρωση των ομήρων είναι στο τελικό τους στάδιο.

Επεκτείνονται οι συγκρούσεις στην Ινδονησία
Οι αρχές της Ινδονησίας λένε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στις Μολούκες νήσους επεκτάθηκαν και  στην μεγαλύτερη νήσο Σεράμ. Περισσότεροι από 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας των συμπλοκών μεταξύ των αντιτιθέμενων θρησκευτικών ομάδων. Στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι για αρκετές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας διεξήχθησαν συγκρούσεις και στην πρωτεύουσα των Μολούκων νήσων Άμπον.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.