Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας στη Βηρυττό
Επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας στη Βηρυττό

3/1/2000 (16:30 GMT)

Επίθεση με ρουκέτες, χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα δέχθηκε η ρωσική πρεσβεία στην Βηρυττό με αποτέλεσμα να σημειωθούν σκηνές πανικού στην περιοχή.  Ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μεταδίδει, ότι η επίθεση είναι πιθανό να συνδέεται με τον πόλεμο που μαίνεται στην Τσετσενία.

Στην Τσετσενία, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ανταρτών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Γκρόζνι και στις ορεινές περιοχές στα νότια της δημοκρατίας. Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κάνουν λόγο για επιτυχίες στο πεδίο των μαχών, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν διασταυρωθεί.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απομάκρυνε από τα καθήκοντα της ειδικής συμβούλου στο Κρεμλίνο τη θυγατέρα του προκατόχου του Μπόρις Γέλτσιν Τατιάνα Ντιασένκο.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στο Σριναγκάρ, στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άτομα και να τραυματισθούν πολλά περισσότερα. Δεν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για τη φονική επίθεση, που εκδηλώθηκε σε λαχαναγορά της πόλης, αλλά οι ινδικές αρχές την αποδίδουν σε αυτονομιστές που επιδιώκουν την απόσχιση του Κασμίρ από την Ινδία.

Ανοδικές τάσεις σημειώθηκαν σήμερα στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Οικονομικός συντάκτης του BBC αποδίδει τις τάσεις αυτές στην ευφορία που επικρατεί λόγω της απουσίας ουσιαστικών προβλημάτων στα ηλεκτρονικά συστήματα παρά το λεγόμενο "ιό της χιλιετίας" και λόγω των θετικών προοπτικών που διανοίγονται για τις ευρωπαϊκές -κυρίως- οικονομίες.

Νέα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στις νήσους Μολούκες της Ινδονησίας μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων.

Άρχισαν στη Γερμανία οι ανακρίσεις για τις μυστικές δωρεές που έλαβε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση και το δίκτυο διαβιβάσεων της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο ανέκυψαν το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης, που έχει στη διάθεσή του το BBC.

Να αξιοποιήσει την ιστορική ευκαιρία για ειρήνευση μεταξύ Συρίας - Ισραήλ κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ η εφημερίδα Αλ Μπάαθ, επίσημο όργανο του κυβερνώντος κόμματος στη Δαμασκό, εν όψει των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες που άρχισαν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.