Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς
Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς




05/01/2000 (14:00)

Μεγάλη πτώση των διεθνών Χρηματιστηρίων
Συνεχίζεται σήμερα η καθοδική πορεία στα μεγαλύτερα χρηματηστήρια του κόσμου. Σημαντική πτώση σημειώθηκε στις τιμές των μετοχών στην Ανατολική Ασία και στη συνέχεια στις ευρωπαϊκές αγορές. Αναλυτές αναφέρουν ότι η πτώση οφείλεται -εν μέρει τουλάχιστον- στην πώληση των μετοχών απο επενδυτές που θέλησαν να επωφεληθούν απο τις υψηλές τιμές στο τέλος του χρόνου. Οικονομικός συντάκτης του BBC σημειώνει ότι τώρα που έχουν ξεπεραστεί οι φόβοι για τις επιπτώσεις του ιού της χιλιετίας, οι ισχυρές οικονομίες θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία.  Παράλληλα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες θα ανεβάσουν, πιθανότατα, τις τιμές των επιτοκίων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

Δεν υπάρχουν ελπίδες για ανεύρεση άλλων επιζώντων στη Νορβηγία
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 ακόμα αγνοούνται στη Νορβηγία μετά την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, 180 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας ΄Oσλο. Τα συνεργεία διάσωσης, που χρειάστηκαν έξι ώρες για να σβήσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την σύγκρουση λένε τώρα ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για την ανεύρεση άλλων επιζώντων.

Το Μάρτιο οι ρωσικές εκλογές
Στη Μόσχα, η Ανω Βουλή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 26 Μαρτίου. Οι εκλογές, που επρόκειτο κανονικά να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, θα γίνουν πρόωρα εξαιτίας της παραίτησης του Μπορίς Γέλτσιν. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι πιθανότατα ο νικητής θα είναι ο νύν εκτελών χρέη προέδρου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου είναι στα ύψη. Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι θα είναι ο κομμουνιστής ηγέτης Γενάτι Ζουγκάνωφ και ο πρώην πρωθυπουργός Γευγκένι Πριμακώφ.

Ο Τσώρτσιλ ήθελε την απομάκρυνση του Ντε Γκωλ λένε τα βρετανικά αρχεία
Αρχεία της βρετανικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι το βρετανικό κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, απέρριψε το αίτημα του τότε πρωθυπουργού Γουίνστον Τσώρτσιλ για απομάκρυνση του Στρατηγού Σάρλς Ντε Γκώλ απο την ηγεσία των Γαλλικών Απελευθερωτικών Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, ο Τσώρτσιλ θεωρούσε τον Ντε Γκώλ ματαιόδοξο, που έτρεψε μίσος προς τους Άγγλους και είχε φασιστικές τάσεις.  Τα ίδια αρχεία δείχνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ συμφωνούσε όλο και περισσότερο με τις εκτιμήσεις του Τσώρτσιλ, όσο ο πόλεμος εξελισσόταν.

Αιματηρή βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα
Έντεκα άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Sri Lanka, Colombo. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια γυναίκα, η οποία θεωρείται από την αστυνομία ως υπεύθυνη για την επίθεση αυτοκτονίας με την βόμβα κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Sri Lanka, η οποία, όμως, εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν εκεί.

Ιατρικές εξετάσεις στον Πινοσέτ
Ο πρώην χιλιανός δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ βρίσκεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου για ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να εκδοθεί στην Ισπανία και να αντιμετωπίσει εκεί κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο διακυβέρνησης του.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.