Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ευάλωτα και σήμερα τα Χρηματιστήρια της Ασίας
Ευάλωτα και σήμερα τα Χρηματιστήρια της Ασίας



06/01/2000 (10:30)

Ευάλωτα παραμένουν τα Χρηματιστήρια στην Ασία
Tα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις σε σχέσεις με τις τιμές που έκλεισαν χθες. Όμως, ιδιαιτερα ευάλωτη παραμένει η χρηματαγορά στην Ασία παρά την μερική ανάκαμψη που σημειώθηκε χθες στο Χρηματιστηριο της Νέας Υόρκης. Οι βασικοι δείκτες στο Τόκιο και στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν περαιτέρω παρασύροντας και τα Χρηματιστηρια άλλων χωρών. Η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με μείωση του δείκτη Νικέι κατά 2%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Χανγκ Σενγκ παρουσίασε πτώση 693 μονάδων, ενώ στη Νότια Κορέα και στη Σιγκαπούρη τα Χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες 2.6% και 1.2% αντίστοιχα.

Αμείωτες οι συγκρούσεις στην Τσετσενία
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι 78 στρατιώτες της χώρας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τσετσενία τις τελευταίες 10 μέρες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεχίζονται οι σκληρές συγκρούσεις στη νότια Τσετσενία και στην πρωτεύουσα Γκρόζνι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού στρατού, τα στρατεύματα της Ρωσίας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, όμως συναντούν σθεναρή αντίσταση από τους αντάρτες.

Ξεκίνησαν οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ - Συρίας
Άρχισαν στην Ουάσινγκτον οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας. Τέσσερις ειδικές ομάδες έχουν δημιουργηθεί, οι οποίες θα εξετάσουν όλα τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές. Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φαρούκ Αλ Σάρα άνοιξε τον δρόμο για μια συνολική διαπραγμάτευση.

Επιβεβαίωσε ο Ίβιτσα Ράτσαν ότι θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Κροατίας
Στην Κροατία ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ίβιτσα Ράτσαν επιβεβαίωσε και επισήμως ότι θα δεχθεί το αξίωμα του πρωθυπουργού μετά την εντυπωσιακή νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Δέκα, μέχρι τώρα, οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στη Νορβηγία
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του σιδηροδρομικού ατυχήματος στην Νορβηγία. Μέχρι τώρα οι νεκροί φθάνουν τους 10, ενώ οι αρχές εκφράζουν σοβαρούς φόβους ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να φθάσει και τους 30.

Η κοκαϊνη ήταν η αιτία που ο Ντιέγκο Μαραντόνα εισήχθη στο νοσοκομείο, λέει η αστυνομία της Ουρουγουάης
H αστυνομία της Ουρουγουάης έκανε γνωστό ότι οι εξετάσεις που έγιναν στον πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, που εισήχθη στην εντατική μονάδα νοσoκομείου της χώρας προχθές, έδειξαν ότι είχε πάρει κοκαϊνη. Οι αρχικές φήμες ότι ο Μαραντόνα εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω λήψης μεγάλης δόσης ναρκωτικών είχαν διαψευστεί από τους γιατρούς του διάσημου πρώην ποδοσφαιριστή της Αργεντινής. Οι γιατροί του είχαν πει ότι ο Μαραντόνα υπέφερε από υπέρταση. Πάντως, η κατάσταση της υγείας του Μαραντόνα, που πρόσφατα ανακηρύχθηε αθλητική προσωπικότητα του 20ου αιώνα στην Αργεντινή, είναι σταθερή.

Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες της Βραζιλίας
Στη Βραζιλία τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την συνεχζόμενη εδώ και μέρες βροχή στην χώρα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ παρατηρείται έλλειψη σε φάρμακα και πόσιμο νερό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.