Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες σε πρόσβαση κοντά στην πόλη του Γκρόζνι
Ρώσοι στρατιώτες σε πρόσβαση κοντά στην πόλη του Γκρόζνι



09/01/2000  18.00 GMT

Καταιγισμό πυρών δέχεται και πάλι το Γκρόσνυ
Πληροφορίες από τήν Τσετσενία αναφέρουν ότι διεξάγονται σκληρές μάχες ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τους τσετσένους αντάρτες γύρω από το Γκρόσνυ. Οι τσετσένοι ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν εξ απήνης τους ρώσους στην κωμόπολη Σάλι, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ρωσικά στρατεύματα προωθούνται στο Γκρόσνυ από ανατολάς για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράνομο φορτίο πυραύλων στη Βρετανία
Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Ρομπιν Κούκ, για το παράνομο φορτίο με ανταλλακτικά πυραύλων που βρέθηκε κοντά στο Λονδίνο και πιστεύεται ότι είχε προορισμό την Λιβύη. Τα ανταλλακτικά ήταν από ρωσικούς πυραύλους Σκούντ που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως χημικά ή βιολογικά όπλα.

Δίχως εκπλήξεις οι εκλογές στο Ουζμπεκιστάν
Με το 50% των ψήφων καταμετρημένες, ο Ισλάμ Καρίμωφ εξασφαλίζει άνετη νίκη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο μοναδικός αντίπαλος του ομολόγησε μετά την ψηφοφορία πως και ο ίδιος ψηφισε υπέρ του Ισλαμ Καρίμωφ. Ας σημειωθεί ότι ο ΟΑΣΕ αρνήθηκε να στείλει παρατηρητές αποκαλώντας "στημένη" την διαδικασία.

Στην Αγκυρα ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Χαυνταρ Αλίγιεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογο του Σουλευμάν Ντεμιρέλ και εξέφρασε την ανησυχία του με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπακού-Τσευχάν. Αζέροι αξιωματούχοι διαψευδουν φήμες οτι ο κ. Αλίγιεφ μετέβει στην Αγκυρα για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς.

Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στην Ισπανία
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και υποστηρικτών της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ σημειώθηκαν στην πόλη Παμπλόνα της Β.Ισπανίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δώδεκα νεαρούς που επετέθησαν εναντίον οργάνων της τάξης με πέτρες και γκαζάκια με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.

Μείωση του ορίου συνταξιοδοτησης στην Γερμανία
Εργοδότες και συνδικάτα στην Γερμανία συμφώνησαν τελικά στην μείωση του ορίου συνταξιοδοτησης. Την απόφαση ανακοίνωσε προσωπικά ο καγκελλάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος χαρακτήρισε την συμφωνία πολύ σημαντική για την καταπολέμιση της ανεργίας. Ο κ. Σρέντερ πρόσθεσε οτι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.