Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες
Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες

10/01/2000 17.00 GMT

Επαναλαμβάνονται οι συγκρούσεις στην Τσετσενία
Επαναλαμβάνονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία, μετά από σύντομη διακοπή τους το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες σφοδρές μάχες σημειώνονται μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και ισλαμιστών ανταρτων για τον έλεγχο δύο πόλεων στρατηγικής σημασίας. Ο ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές ανακοίνωσαν ότι οι αντάρτες εχουν υπό τον έλεγχο τους το κέντρο της πόλης Σάλι ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι συγκρούσεις και στην γειτονική πόλη Αργκούν.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Ρωσία
Στην Μόσχα, ο εκτελών χρέη προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Δύο υπουργοί προάγονται στο αξίωμα του πρώτου και δεύτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον υπουργό οικονομικών Μιχαήλ Κασιάνωφ και τον υπουργό αρμόδιο για υποθέσεις εκτάκτου ανάγκης, Σεργκέυ Σόιγκου, στενούς συνεργάτες του κ. Πούτιν.

Επιδημία γρίππης στην Βρετανία
Η χειρότερη επιδημία γρίππης των τελευταίων δέκα ετών πλήττει την Βρετανία. Αυτό, εξάλλου, παραδέχονται και οι ίδιες οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε αύξηση κατά 35% την τελευταία εβδομάδα. Ο γενικός γραμματέας του βρετανικού υπουργείου υγιείας προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερος επειδή πολλοί ασθενείς επιλέγουν να μην επισκεφθούν τον γιατρό τους.

Νεκροί 6 τούρκοι στρατιώτες από επίθεση του ΠΚΚ
Πληροφορίες από τήν Τουρκία αναφέρουν ότι εξη τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση που δεχτηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν από κούρδους αυτονομιστές του Πε Κα Κα. Πρόκειται για μέλη του Πε Κα Κα που αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπνουλά Οτσαλάν να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας
Αναχώρησαν από τις ΗΠΑ οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών του Ισραήλ και της Συρίας μετά την ολοκλήρωση  των συνομιλιών τους στην Ουάσινγκτων. Οι κύριοι Εχούντ Μπαράκ και Φαρούκ Αλ Σάρα, αναμένεται να φθάσουν στις χώρες τους τις αμέσως επόμενες ώρες. Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν σε επίπεδο ομάδων εργασίας.

Ανοδος στα χρηματιστήρια της Ασίας
Σημαντική άνοδο σημείωσαν σήμερα οι χρηματαγορές της Ασίας μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα. Οι δείκτες στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σεούλ, σημειωσαν αυξηση 3% και 4% αντίστοιχα.

Συνοριακούς έλεγχους επιβάλει το Βέλγιο
Την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων απέφασισε η κυβέρνηση του Βελγίου σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το κύμα παράνομης μετανάστευσης. Δεν έχει γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του μέτρου.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.