Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Russian troops
Russian troops

11/01/2000 07.00 GMT

Η Ρωσία παραδέχεται τα λάθη της στην περίπτωση της Τσετσενίας
Καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Τσετσενία, μετά τις αντεπιθέσεις των αυτονομιστών ανταρτών σε πόλεις που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις, ο ανώτατος Ρώσος στρατιωτικός διοικητής στην περιοχό, ο στρατηγός Βίκτορ Καζάντσεφ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία έκανε λάθη στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Αλλά όπως είπε στην ρωσικη τηλεοραση η Μόσχα έχει μάθει από τα λάθη της και σύντομα η Τσετσενία θα βρίσκεται ολόκληρη υπό ρωσικό έλεγχο. Οι Ρώσοι επαναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, Γκρόσνι, ενώ συνεχίζονται οι μάχες για την ανακατάληψη δύο τσετσενικών πόλεων.

Διαδηλώσεις στο Ισραήλ εναντίον της επιστροφής των Υψωμάτων του Γκολάν στη Συρία
Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας να μην επιστραφούν τα Υψώματα του Γκολάν στη Συρία, σε περίπτωση υπογραφής ειρηνευτικής συμφωνίας με τη χώρα. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχουντ Μπάρακ επέστρεφε στη χώρα, έπειτα από μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συνομιλίες σημείωσαν μικρή πρόοδο, αλλά ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι οι δύο πλευρές οφείλουν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Συμμαχία εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Τα κόμματα της σερβικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν σε μια κοινή στρατηγική για την απομάκρυνση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από την εξουσία, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουκ Ντράσκοβιτς, ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, αποφασίσθηκε να διοργανωθούν διαδηλώσεις εάν η κυβέρνηση δεν κηρύξει τη διενέργεια προεδρικών, βουλευτικών και δημοτικών εκλογών μέχρι το τέλος Απριλίου.

Θετικές αντιδράσεις στις χρηματαγορές από τη μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών στον κόσμο
Οι χρηματαγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αντιδρούν θετικά στην ανακοίνωση ότι πρόκειται να συγχωνευθούν η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης Time Warner και η America On Line - η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Internet. Ακολουθώντας το παράδειγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης οι χρηματαγορές στην Ασία εμφανίζουν άνοδο, με τους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές εταιρειών μέσων ενημέρωσης και σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς διαβλέπουν την προοπτική και νέων μελλοντικών συγχωνεύσεων. Η εξαγγελθείσα συγχώνευση της America on Line  με την Time Warner, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, καθώς η συνολική αξία των δύο εταιρειών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια.

Νέες αποκαλύψεις για τα οικονομικά σκάνδαλα στη Γερμανία
Το σκάνδαλο που ξέσπασε στο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία έχει διευρυνθεί μετά την παραδοχή του ηγέτη του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι και ο ίδιος δέχθηκε παράνομες δωρεές. Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι έλαβε περίπου πενήντα χιλιάδες δολάρια από έναν έμπορο όπλων το 1994, ποσό που δεν κατεγράφη στον προϋπολογισμό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Μέχρι τώρα το σκάνδαλο βάρυνε μόνο τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.