Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ρωσία θα εντατικοποιήσει τις επιθέσεις της, τονίζουν οι επικεφαλής
Η Ρωσία θα εντατικοποιήσει τις επιθέσεις της, τονίζουν οι επικεφαλής

11/01/2000 20.00 GMT

Δυνατή Ρωσία οραματίζεται ο Πούτιν
Ο εκτελών χρέη προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πρόθεση του είναι να επαναφέρει τις ενοπλες δυνάμεις της χώρας του στην προτέρα τους αίγλη. Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε ότι μόνο έτσι η Ρωσία θα ξαναγίνει υπερδύναμη. Η δήλωση του ρώσου ηγέτη γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση στην Τσετσενία συναντά εμπόδια. Πληροφορίες απο την Τσετσενία αναφέρουν οτι η ρωσική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει  τις πόλεις Σάλι, Αργούν και Γκουντερμές όπου βρίσκονται θύλακες ανταρτών.

Μείωση του βιοτικού επιπέδου στην Ρωσία
Βάσει στατιστικών στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο οικονομικών, κατεγράφη περαιτέρω μείωση του μέσου εισοδήματος. Ο μηνιαίος μισθός απώλεσε το 1999 10% της αγοραστικής του αξίας.

Επιδεινώνεται η γρίππη
Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει έξαρση η γρίππη στην Βρετανία, προειδοποιούν οι υγιειονομικές αρχές, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για το κατά πόσον θα μπορέσουν οι νοσηλευτικές μονάδες να ανταπεξέλθουν στις επιπρόσθετες ανάγκες.

Ανοδος των χρηματιστηρίων της Ασίας
Σημαντική άνοδο σημείωσαν σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ασία μετά την αναγγελία της συγχώνευσης των εταιρειών AOL και Time Warner. Αύξηση σημείωθηκε και στις μετοχές όλων των μεγάλων ομίλων μέσων ενημέρωσης.

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ
Με κυβερνητική  κρίση βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ. Δύο υπουργοί της κυβέρνησης συνασπισμού της οποίας ηγείται, απειλούν να παραιτηθουν αν η κυβέρνηση διατάξει την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα υψώματα του Γκολάν. Η ισραηλινή κοινή γνώμη είναι διχασμένη ως προς το θέμα ενώ ο κ. Μπαράκ δεσμεύτηκε οτι δεν θα προβεί σε καμμία ενέργια διχως να προηγηθεί δημοψήφισμα.

Για γενοκτονία κατηγορείται σερβοβόσνιος
Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, βρήκε ένοχο γενοκτονίας ένα σερβοβόσνιο διοικητή και τον πολιτικό του συνεργάτη. Ο στρατηγός Μομίρ Τάλιτς και ο πρώην αντιπρόεδρος της σερβο-βοσνιακής κυβέρνησης Ραντοσβάβ Μπαγιάνιν κατηγορούνται ότι διέταξαν μαζικές εκτελέσεις βόσνιων μουσουλμάνων το 1992.

Προειδοποίηση του Πεκίνου πρός την Ινδία
Το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας προειδοποίησε την κυβέρνηση της Ινδίας ότι η χορήγηση ασύλου στον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, Καρμάπα Λάμα, θα συνιστούσε παραβίαση της αρχης της ειρηνικής συμβίωσης που αποτελεί την βάση της σινο-ινδικής φιλίας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.