Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Αουγκούστο Πινοσέτ ενδέχεται να μην δικασθεί τελικά
Ο Αουγκούστο Πινοσέτ ενδέχεται να μην δικασθεί τελικά

12/01/2000   16.00 GMT

Οργή για την απελευθέρωση του Πινοτσέτ
Την οργή τους εξέφρασαν οι ισπανοί δικηγόροι που προσπαθούν να πετύχουν την έκδοση του στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ καθώς και οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την απόφαση του βρετανού υπουργού εσωτερικών να αφήσει ελεύθερο τον πρώην δικτάτορα της Χιλής, λόγω ανηκέστου βλάβης της υγιείας του.

Προωθούνται οι ρώσοι στην Τσετσενία
Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο κέντρο του Γκρόσνυ όπου τα ρωσικά στρατεύματα υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση εναντίον θέσεων των τσετσένων ανταρτών. Από το ρωσικό επιτελείο ανακοινώθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επανακατέλαβαν τις πόλεις Σάλι, Αργκούν και Γκουντερμές. Ο διοικητής της ρωσικής αεροπορίας Ανατόλυ Κορνούκωφ προειδοποίησε πως έχει έλθει η ώρα  να γίνει χρήση πιο αποτελεσματικών όπλων.

Η Αγκυρα αποφασίζει για Οτσαλαν
Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού του Μπουλεντ Ετσεβίτ καλούνται σήμερα να αποφασίσουν αν θα αναβάλλουν την εκτέλεση της θανατικής ποινής του ηγέτη του Πε Κα Κα Αμπνουλάχ Οτσαλάν  έως ότου συζητηθεί η αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροί του στο Ευρωπαικό Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή αν παραπέμψουν την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στο κοινοβούλιο προς επικύρωση.

Στο Κοσυφοπέδιο δολοφονείται οικογένεια
Πενταμελής οικογένεια βόσνιων μουσουλμάνων βρέθηκε δολοφονημένη στην πόλη Πρίζρεν του Κοσυφοπεδίου. Η τοπική αστυνομία λέει οτι δεν υπήρχαν κίνητρα για την ενέργια αυτή. Ο διοικητής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική πράξη. Ανταποκριτές μεταδίδουν οτι οι σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι έχουν γίνει, προσφάτως, στόχος των αλβανών του Κοσυφοπεδίου.

Συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ινδονησία
Οι αρχές ασφαλείας της Ινδονησίας αναζητούν περίπου οκτακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι κατέφυγαν στα δάση στο νησί Μπουρού για να ξεφύγουν από τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στις Μολούκες Νήσους ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν εκεί τον τελευταίο μήνα. Ο στρατός λέει ότι θα επιχειρήσει να μεταφέρει ιατρική βοήθεια και απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλέστερες περιοχές. Περίπου τρεις χιλιάδες άτομα, κυρίως Χριστιανοί, μεταφέρθηκαν από το νησί Μπουρού στο γειτονικό Αμπόν.

Αναβολή της δίκης Σαρίφ στο Πακισταν
Διεκόπη η ακροαματική διαδικασία που εξέταζε την υπόθεση του ανατραπέντος πρωθυπουργού του Πκιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, όταν ο δικαστής είπε ότι η παρουσία αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών θα επηρέαζε το αποτέλεσμα της δίκης. Ο δικαστής διέταξε τη σύλληψη ενός από τους αξιωματούχους και απέχωρησε απο την αίθουσα του δικαστηρίου.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.