Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εξετασθεί η έφεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εξετασθεί η έφεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

13/01/2000  0700 GMT

Αναστολή της εκτέλεσης του Οτσαλάν αποφασίζει η Τουρκία
Η τουρκική κυβέρνηση απόφασισε την αναστολή της διαδικασίας για την εκτέλεση του Κούρδου αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενόσω το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει την έφεση που έχει ασκήσει ο Κούρδος ηγέτης. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ προειδοποίησε όμως ότι εάν το ΠΚΚ επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την αναστολή, η απόφαση της κυβέρνησης θα ανακληθεί και η θανατική ποινή θα εκτελεσθεί αμέσως μετά την έγκρισή της από την τουρκική εθνοσυνέλευση. 

Πιέσεις για δημοσιοποίηση των ιατρικών αποτελεσμάτων του Πινοσέτ
Αυξάνονται οι πιέσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του πρώην δικτάτορα της Χιλής στρατηγού Αγκούστο Πινοσέτ. Μετά από ανεξάρτητη ιατρική γνωμάτευση η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην δικτάτορα δεν του επιτρέπει να προσαχθεί σε δίκη για εγκλήματα που έγιναν στη διάρκεια της δικτατορίας του.  Αλλά η βρετανική κυβέρνηση επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της  γνωμάτευσης.

Ελέγχοι σε όλους τους Τσετσένους που βρίσκονται σε μάχιμη ηλικία
Οι πρόσφυγες από την Τσετσενία λένε ότι ο ρωσικός στρατός δεν επιτρέπει στους άνδρες Τσετσένους από δέκα μέχρι και εξήντα χρόνων να εισέλθουν ξανά στην Τσετσενία από τη γειτονική Ινγκουσετία. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλους τους Τσετσένους που βρίσκονται σε μάχιμη ηλικία.

Λήγει σήμερα η αμνηστία που έχει παρασχεθεί στους Ισλαμιστές αντάρτες
Τα στρατεύματα στην Αλγερία αναπτύσσονται σε διάφορα κομβικά σημεία, καθώς σήμερα λήγει η αμνηστία που έχει παρασχεθεί από την κυβέρνηση στους Ισλαμιστές αντάρτες. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όσοι δεν έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και βιασμούς θα μπορέσουν να ζήσουν φυσιολογικά, μόνο αν εγκαταλείψουν τα όπλα τους και παραδοθούν στις αρχές. Ο πρόεδρος Μπουτέφλικα έχει υποσχεθεί ότι θα κηρύξει ανελέητο πόλεμο σε όσους δεν παραδοθούν.

Τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς στην έρημο της Σαχάρας
Αλγερινοί ισλαμιστές αντάρτες όμως κατηγορούνται και για τη διακοπή του ράλι στο Ντακάρ. Μία τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς διοργανώθηκε στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να μεταφερθούν οι εκατοντάδες οδηγοί και τα αυτοκίνητά τους και να μην περάσουν από την Αλγερία. Η απόφαση για την αερομεταφορά από τον Νίγηρα ελήφθη όταν η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους διοργανωτές ότι υπήρχε ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο επόμενο στάδιο του ράλι, το οποίο πραγματοποιείται νοτίως των συνόρων με την Αλγερία.

Ερευνες για τη δολοφονία τριών αστυνομικών στην ΠΓΔΜ
Η αστυνομία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας λέει ότι κρατούνται αρκετά άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες τριών αστυνομικών πριν από δύο ημέρες, σε περιοχη με κατ'εξοχην αλβανικο πληθυσμο. Οι τρεις αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από αγνώστους, όταν σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο, θέλοντας να διαπιστώσουν εάν οι οδηγοί είχαν κάποια σχέση με την κλοπή αυτοκινήτων που έγινε στο χωριό Αρατσίνοβο, το οποίο κατοικείται κυρίως από Αλβανούς.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.