Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC



 
 

17/01/2000 07:30 GMT
Στη Χιλή ο Σοσιαλιστής Ρικάρντο Λάγκος κερδίζει τις προεδρικές εκλογές
Χιλιάδες οπαδοί του Σοσιαλιστή Ρικάρντο Λάγκος ο οποίος έλαβε σχεδόν 2 % περισσότερες ψήφους από τον υποψήφιο της δεξιάς παράταξης Χοακίν Λαβίν, πανυγήριζαν την νίκη του στις προεδικές εκλογές. Στον λόγο του ο κύριος Λάγκος είπε πως προτεραιότητα του είναι να βγάλει την Χιλή από την ύφεση. Οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα γιά την προσαγωγή στη δικαιοσύνη του πρώην δικτάτορα της Χιλής στρατηγού Πινοτσέτ. Ο κύριος Λάγκος αρχίζει την εξαετή θητεία του τον Μάρτιο.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποπομπής της από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία επισκέπτεται την Μόσχα, προειδοποίησε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποπομπής της από τον Οργανισμό λόγω του τρόπου με τον οποίο μεταχειρίζεται τον άμαχο πληθυσμό της Τσετσενίας. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Νταήβηντ Ράσελ-Τζόνστον είπε ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί πρόταση γιά την αποπομπή της Ρωσίας. Ο Λόρδος Ράσελ-Τζόνστον είπε επίσης ότι ο ρωσικός βομβαρδισμός της Τσετσενίας προκάλεσε απώλειες στον άμαχο πληθυσμό και ότι θα πρέπει να κυρηχτεί εκεχειρία γιά να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία του Αρκάν
Η κηδεία του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη Αρκάν - ο οποίος δολοφονήθηκε το Σάββατο στο Βελιγράδι - θα γίνει την Τετάρτη. Η αντιπολίτευση στη Σερβία κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Σλομποντάν Μιλόσεβιτς ότι οργάνωσε την δολοφονία και υπογραμμίζει ότι το γεγονός ότι έχουν συμβεί τόσες ανεξινίαστες δολοφονίες στην Σερβία αποδεικνύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη γιά αλλαγή κυβέρνησης.

Δραστηριοποίηση του υφαίστειου Πακάγια στην Γουατεμάλα
Στην Γουατεμάλα οι αρχές άρχισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το ηφαίστιο Πακάγια από το οποίο έχουν αρχίσει να βγαίνουν στάχτες και λάβα που κατευθύνεται προς την πόλη Ελ Καρακόλ. Οι ηφαιστιολόγοι προειδοποιούν ότι η ηφαιστιακή δραστηριότητα ενδέχεται να αυξηθεί.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.