Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εντείνονται ξανά οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Εντείνονται ξανά οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
17/01/2000 14:00 GMT

Προειδοποιήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας
Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποίησε τη Ρωσία ότι ενδέχεται να την αποκλείσει από την κοινοβουλευτική συνέλευση εξαιτίας των επιθέσεων εναντίον αμάχων στην Τσετσενία. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ντέιβιντ Ράσελ Τζόνστον, είπε ότι η Ρωσία οφείλει πλέον να προβεί σε εκεχειρία και αμέσως μετά να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες. Τόνισε παράλληλα ότι ορισμένα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τους θανάτους των αμάχων. Στο μεταξύ, εντείνονται οι επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία, καθώς η Ρωσία επιχειρεί ξανά να καταλάβει την πρωτεύουσα Γκρόσνι.

Καταγγελίες της σερβικής αντιπολίτευσης μετά τη δολοφονία του Αρκάν
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη Αρκάν, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Βελιγράδι το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οι ανεξήγητες δολοφονίες στη χώρα είναι ακόμη μία ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση. Ο ανταποκριτής του BBC στο Βελιγράδι λέει ότι η δολοφονία ενός τόσο ισχυρού προσώπου, όσο ο Αρκάν, θα προκαλέσει αναστάτωσει στον κόσμο της μαφίας.

Σχέδια για συγχώνευση δύο κολοσσιαίων φαρμακευτικών εταιρειών
Δύο κολοσσιαίες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, η Γκλάξο Γουέλκαμ και η Σμιθ Κλάιν Μπέκαμ, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να συγχωνευθούν, συστήνοντας έτσι τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι μετά τη συγχώνευσή τους θα αποκτήσουν το επτά τοις εκατό της φαρμακευτικής αγοράς. Επιπλέον, θα περιορίσουν το κόστος παραγωγής των φαρμάκων, ενώ ο κοινός προϋπολογισμός τους για την ιατρική έρευνα θα ξεπεράσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Την εκδίκαση του Πινοσέτ ζητούν οι υποστηρικτές του νέου προέδρου στη Χιλή
Οι υποστηρικτές του νεοεκλεγέντος προέδρου της Χιλής, του Σοσιαλιστή Ρικάρντο Λάγκος, ζητούν να εκδικασθεί ο πρώην δικτάτορας της χώρας, Αγκούστο Πινοσέτ. Ο κ. Λάγκος ξεπέρασε τον δεξιό αντίπαλό του, Χοακίν Λαβίν, κατά δυόμισι τοις εκατό και πρόκειται να είναι ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής μετά τον Σαλβαντόρ Αλιέντε, ο οποίος ανετράπη από τον Στρατηγό Πινοσέτ το 1973.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε ο συνεργάτης του Κάρλος
Δικαστήριο στη Γερμανία καταδίκασε τον Γιόχαν Βάινριχ, στενό συνεργάτη του Κάρλος, σε ισόβια κάθειρξη. Ο κ. Βάινριχ καταδικάσθηκε από το δικαστήριο για φόνο και πέντε απόπειρες δολοφονίας για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση ενός γαλλικού πολιτιστικού κέντρου στο Βερολίνο το 1983. Ενας άνθρωπος είχε σκοτωθεί τότε και είκοσι τρεις είχαν τραυματισθεί.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.