Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται
Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται

18/01/2000 14:00 GMT

Στο κέντρο του Γκρόσνι έφθασαν τα ρωσικά στρατεύματα
Τα ρωσικά στρατεύματα υποστηρίζουν ότι έχουν φθάσει στο κέντρο της τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόσνι, γεγονός που θεωρείται σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πόλης. Ο ρωσικός στρατός λέει ότι αυξάνεται συνεχώς η ζώνη επιρροής του. Οι Τσετσένοι επιβεβαίωσαν  ότι συνεχίζονται οι μάχες και ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν μία γέφυρα, στρατηγικής σημασίας. Οι Ρώσοι διοικητές λένε ότι είναι θέμα ημερών να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Γκρόσνι. Η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει στο μεταξύ μεταβεί από τη Μόσχα στο Νταγκεστάν και κατευθύνεται προς την Τσετσενία.

Νέα προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες, πραγματοποιούν σήμερα μία σημαντική συνάντηση, όπου θα συζητηθεί το σκάνδαλο με τις παράνομες δωρεές, το οποίο προκάλεσε αιτήματα για παραιτήσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματος. Ενας πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο Μάνφρεντ Κάντερ, παραιτήθηκε από τη θέση του στο κοινοβούλιο έπειτα από τους ισχυρισμούς ότι είχε εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις.

Επιχειρηματολογία εναντίον της απελευθέρωσης Πινοσέτ
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες ζητούν να μην απελευθερωθεί ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αγκούστο Πινοσέτ,  παρουσίασαν νέα νομικά επιχειρήματα στον Βρετανό υπουργό Εσωτερικών, Τζακ Στρο, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να μην επιτρέψει την έκδοση του Πινοσέτ στην Ισπανία.

Συνάντηση Εχούντ Μπάρακ και Γιασέρ Αραφάτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, πραγματοποίησε τετράωρη συνάντηση με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διαφωνία που προέκυψε στα σχέδια των Ισραηλινών να καθυστερήσουν και άλλο την απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη Δυτική Οχθη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπάρακ ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβάλει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα είχε περαιτέρω συνομιλίες με τους υπουργούς της Συρίας.

Μεταρρυθμίσεις και καθαιρέσεις στην ιαπωνική αίρεση Ομ Σινρί Κιό
Η ιαπωνική αίρεση Ομ Σινρί Κιό αναφέρει ότι καθαίρεσε τον ηγέτη της Σόκο Ασαχάρα, ο οποίος εκδικάζεται κατηγορούμενος για την επίθεση με δηλητηριώδη αέρια στον υπόγειο του Τόκιο το 1995. Η οργάνωση αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι ο Ασαχάρα ενδεχομένως είχε εμπλακεί στην επίθεση και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των δώδεκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν τότε. Επίσης, τα μέλη της αίρεσης ανακοίνωσαν δραστικές μεταρρυθμίσεις στην οργάνωσή τους, που περιλαμβάνουν αλλαγή του ονόματός της και το αίτημα να σέβονται τα μέλη της τους νόμους.

Συνεχίζονται οι εντάσεις ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους στην Ινδονησία
Η αστυνομία στην Ινδονησία αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετές χριστιανικές εκκλησίες καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους στο νησί Λομπόκ. Εκατοντάδες Χριστιανοί βρίσκονται πλέον υπό αστυνομική προστασία, ενώ πολλοί άλλοι έχουν φύγει από την περιοχή. Η αστυνομία στην πρωτεύουσα του νησιού, Ματαράμ, αναφέρει ότι συνεχίζεται η ένταση.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.