Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται
Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται

19/01/2000 15:00 GMT

Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Μαίνονται οι μάχες στην πρωτεύουσα της Τσετσενία Γκρόσνι. Ανώτατοι αξιωματικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προέβλεψαν ότι οι επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει θα κάμψουν την αντίσταση των ανταρτών που εξακολουθούν να κατέχουν την πόλη. Πιστεύεται ότι περίπου 40 χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Γκρόσνι και πολλοί κρύβονται στα υπόγεια κατοικιών χωρίς τρόφιμα και νερό. Η ανταποκρίτρια του Μπι Μπι Σι στη Μόσχα μεταδίδει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έχουν αρχίσει εκ του σύνεγγυς  συνομιλίες μευαξύ των δύο πλευρών .

Ιστορική επίσκεψη Παπανδρέου στην Άγκυρα
Την Τουρκία επισκέπτεται σήμερα επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα τα τελευταία τριάντα οκτώ χρόνια.O κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σουλειμάν  Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ . Τα σχόλια του τουρκικού τύπου γιά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου είναι θετικά , μεταδίδει ο απεσταλμένος  της Ελληνικής Υπηρεσίας του Μπι Μπι Σι στην Αγκυρα .

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας
Η αστυνομία στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας έχει διαταγή να πυροβολεί εναντίον των εξεγερθέντων μετά από τρείς μέρες συγκρούσεων . Συμμορίες Μουσουλμάνων περιφέρονται στους δρόμους και καίνε τις περιουσίες των Χριστιανών και όλων εκείνων που δεν είναι μουσουλμάνοι . Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έχει κάνει έκκληση γιά ηρεμία . Οπως μεταδίδει ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

Δεν αποκαλύπτει ο Κολ τους χρηματοδότες
Στη Γερμανία την  παραίτηση του Χέλμουτ Κολ  και από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε το κυβερνών  Σοσιλαδημοκρατικό Κόμμα.
Εν τω μεταξύ  οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος πραγματοποίησαν επιδρομή στην οικία ενός στενού συνεργάτου του πρώην καγγελαρίου. Ο κ. Κολ επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του κόμματος για να μην κατονομάσει τους δωρητές υπέρογκων ποσών προς την παράταξή του κατά την περίοδο της παντοδυναμίας του.

Σχέδια για ριζικές μεταρρυθμίσεις στην κομισιόν
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νιλ Κίνοκ, παρουσίασει σήμερα τις προτάσεις για την ριζική μεταρρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της Κομισιόν. Στις σχετικές προτάσεις περιλαβμάνονται ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού της επιτροπής καθώς και την εδραίωση ανεξάρτητου συστήματος ελέγχου για να αποτρέπονται περιπτώσεις διαφθοράς. Οι προτάσεις αυτές καταρτίστηκαν μετά την παραίτηση των μελών της προηγούμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέρσι εν μέσω καταγγελιών για απάτη και κακοδιαχείρηση.

Απέτυχε η δοκιμή αμερικανικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος
Οι προσπαθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν ενα πανεθνικό αμυντικό πυραυλικό σύστημα υπέστησαν πλήγμα με την αποτυχία της σημερινής δοκιμής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το νέο σύστημα αναχαίτισης πυραύλων τέθηκε σε λειτουργία από τα νησια Μαρσαλ στον Ειρηνικο αλλά δεν κατάφερε να πλήξει ένα πύραυλο με απενεργοποιημένη πυρηνική κεφαλή που εκτοξεύθηκε για τις ανάγκες των δοκιμών από την Καλιφόρνια.

Σωρεία κατηγοριών κατά του Ναουάζ Σαρίφ
Στο Πακιστάν οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας και της απαγωγής κατά του ανατραπέντος πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σαρίφ επεχείρησε να εμποδίσει την προσγείωση στο Καράτσι αεροσκάφους που μετέφερε το νυν δικτάτορα της χώρας στρατηγό Περβέζ Μουσαράφ

Αεροπλάνο για  τον Πινοσέτ στέλνει η Χιλή στη Βρετανία
Η κυβέρνηση της Χιλής έστειλε ειδικό αεροσκάφος στη Βρετανία για να παραλάβει τον πρώην δικτάτορα στρατηγό Αουγκούστο Πινοσέτ σε περίπτωση που του επιτραπεί να επιστρέψει στη χώρα του. Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρο εξετάζει παραστάσεις που του έχουν  υποβάλει οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι οποίες αντιδρούν στο ενδεχόμενο να επιτραπεί στον πρώην δικτάτορα  να επιστρέψει στη Χιλή . Οι οργανώσεις αυτές ζητούν ανάκληση της προκαταρκτικής απόφασης του κ. Στρο, στην οποία τονίζεται ότι η κατάσταση της υγείας του στρατηγού Πινοσέτ δεν επιτρέπει την έκδοσή του στην Ισπανία όπου κατηγορείται για βασανιστήρια κατά την περίοδο 1973-1989 όταν δηλαδή κυβερνούσε τη Χιλή.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.