Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται
Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται

19/01/2000 19:00 GMT

Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Μαίνονται οι μάχες στην πρωτεύουσα της Τσετσενία Γκρόσνι. Ανώτατοι αξιωματικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προέβλεψαν ότι οι επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει θα κάμψουν την αντίσταση των ανταρτών που εξακολουθούν να κατέχουν την πόλη. Πιστεύεται ότι περίπου 40 χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Γκρόσνι και πολλοί κρύβονται στα υπόγεια κατοικιών χωρίς τρόφιμα και νερό. Η ανταποκρίτρια του Μπι Μπι Σι στη Μόσχα μεταδίδει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έχουν αρχίσει εκ του σύνεγγυς  συνομιλίες μευαξύ των δύο πλευρών .

Ιστορική επίσκεψη Παπανδρέου στην Άγκυρα
Την Τουρκία επισκέπτεται σήμερα επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα τα τελευταία τριάντα οκτώ χρόνια.O κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σουλειμάν  Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ . Τα σχόλια του τουρκικού τύπου γιά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου είναι θετικά , μεταδίδει ο απεσταλμένος  της Ελληνικής Υπηρεσίας του Μπι Μπι Σι στην Αγκυρα .

Πέθανε ο Μπετίνο Κράξι
Ο φυγόδικος  πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπετίνο Κράξι πέθανε στην Τυνησία. Ηταν ηλικίας  65 ετών . Ο Κράξι είχε υποστεί εγχείριση γιά την αφαίρεση του αριστερού του νεφρού τον περασμένο Νοέμβριο. Ηταν επίσης διαβητικός και είχε προβλήματα στην καρδιά και στο ήπαρ. Ο Κράξι διατηρούσε ελπίδες ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ιταλία γιά θεραπεία , αρνήθηκε όμως την πρόταση που του έκανε η κυβέρνηση να παραδοθεί στις αρχές και να εισαχθεί γιά θεραπεία σε νοσοκομείο του Μιλάνο. Ο Μπετίνο Κράξι είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 27 ετών γιά διαφθορά και  παράνομη χρηματοδότηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και από το 1994 ζούσε αυτοεξόριστος στην πόλη Χαμαμέτ της Τυνησίας .

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας
Η αστυνομία στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας έχει διαταγή να πυροβολεί εναντίον των εξεγερθέντων μετά από τρείς μέρες συγκρούσεων . Συμμορίες Μουσουλμάνων περιφέρονται στους δρόμους και καίνε τις περιουσίες των Χριστιανών και όλων εκείνων που δεν είναι μουσουλμάνοι . Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έχει κάνει έκκληση γιά ηρεμία . Οπως μεταδίδει ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

Δεν αποκαλύπτει ο Κολ τους χρηματοδότες
Στη Γερμανία την  παραίτηση του Χέλμουτ Κολ  και από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε το κυβερνών  Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Εν τω μεταξύ  οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος πραγματοποίησαν επιδρομή στην οικία ενός στενού συνεργάτου του πρώην καγγελαρίου. Ο κ. Κολ επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του κόμματος για να μην κατονομάσει τους δωρητές υπέρογκων ποσών προς την παράταξή του κατά την περίοδο της παντοδυναμίας του.

Σχέδια για ριζικές μεταρρυθμίσεις στην κομισιόν
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νιλ Κίνοκ, παρουσίασει σήμερα τις προτάσεις για την ριζική μεταρρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της Κομισιόν. Στις σχετικές προτάσεις περιλαβμάνονται ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού της επιτροπής καθώς και την εδραίωση ανεξάρτητου συστήματος ελέγχου για να αποτρέπονται περιπτώσεις διαφθοράς. Οι προτάσεις αυτές καταρτίστηκαν μετά την παραίτηση των μελών της προηγούμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέρσι εν μέσω καταγγελιών για απάτη και κακοδιαχείρηση.

Νέα μέτρα ασφαλείας ανακοινώνει η Ινδία γιά τις αεροπορικές πτήσεις
Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας γιά τις πτήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού μετά την αεροπειρατεία τον περασμένο μήνα σε βάρος αεροσκάφους των ινδικών αερογραμμών . Ενοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα συνοδεύουν τις πτήσεις των αεροσκαφών στις διαδρομές που κινδυνεύουν περισσότερο να δεχθούν επίθεση από αεροπειρατές  και μία δύναμη ταχείας επεμβάσεως θα είναι έτοιμη να δράσει σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Εκκληση του Μαντέλα γιά ειρήνη στο Μπουρούντι
Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα υπογράμμισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ότι η ειρήνη στο Μπουρούντι θα επιτευχθεί μόνο όταν οι ηγέτες της χώρας αυτής αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα και αναλάβουν τις ευθύνες τους γιά την επίλυσή τους.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.