Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου στην Αγκυρα
Ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου στην Αγκυρα

20/01/2000 16:00 GMT

Τέσσερις νέες ελληνοτουρκικές συμφωνίες
Η Τουρκία και η Ελλάδα υπέγραψαν σειρά συμφωνιών που σηματοδοτούν τη σημαντική διαδικασία επαναπροσέγγισης των δύο χωρών . Οι τέσσερις συμφωνίες που υπέγραψαν ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ και ο Ελληνας ομολογός του Γιώργος Παπανδρέου αφορούν τον τουρισμό , τις επενδύσεις , το περιβάλλον και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι συμφωνίες αυτές είναι μέρους πακέτου οκτώ συμφωνιών που προτίθενται να υπογράψουν οι δύο χώρες και οι οποίες έχουν αποφασισθεί κατά τη διάρκεια του διαλόγου που άρχισε τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ των υπουργών των Εξωτερικών των δύο κρατών .

Γερμανία : Νεκρός ο υπεύθυνος γιά τα οικονομικά του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος
Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Χόιλεν , υπεύθυνος γιά τα οικονομικά του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κοντά στο πτώμα του υπήρχε σημείωμα στο οποίο ο Χόιλεν έλεγε ότι αυτοκτόνησε γιά προσωπικούς λόγους. Στο μεταξύ ο ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Βολφγκανγκ Σοϊμπλε ζήτησε συγνώμη στο γερμανικό κοινοβούλιο γιά το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος την εποχή που καγκελάριος της χώρας ήταν ο Χέλμουτ Κολ. Σήμερα εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή  του κοινοβούλιου άρχισε την διερεύνηση της υπόθεσης των εκατομμυρίων δολλαρίων που είχαν λάβει οι Χριστιανοδημοκράτες χωρίς να τα δηλώσουν όπως ορίζει ο νόμος.

Στην Τσετσενία μέγαλες οι απώλειες και των δύο πλευρών
Στην Τσετσενία οι  αντάρτες παραδέχτηκαν ότι υπέστησαν τις σοβαρότερες, μέχρι τώρα απώλειες καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Γκρόσνι. Ενας από τους ηγέτες τους, ο Σαμίλ Μπασάγιεφ , είπε ότι τουλάχιστον 55 αντάρτες σκοτώθηκαν και 60 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες μέρες. Αλλά και οι Ρώσοι παραδέχθηκαν ότι είχαν μεγάλες απώλειες διότι αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση καθώς οι χερσαίες δυνάμεις τους, με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας, προσπαθούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης από δύο κατευθύνσεις.

Χιλιάδες εγκαταλείπουν το νησί  Λομπόκ της Ινδονησίας
Χιλιάδες μέλη της Κινεζικής και Χριστιανικής κοινότητας του νησιού Λομπόκ στην Ινδονησία μεταφέρθηκαν με τη συνοδεία στρατού στο γειτονικό νησί  Μπάλι μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από ομάδες Μουσουλμάνων που λεηλάτησαν και πυρπόλησαν εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα. Παράλληλα η ηγεσία των ινδονησιακών ενόπλων δυνάμεων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουραχμάν Γουαχίντ γιά να τον διαβεβαιώσει ότι ο στρατός δεν ετοιμάζει πραξικόπημα.

Αρχίζουν ανακρίσεις γιά την υπόθεση Βάϊσμαν
Στο Ισραήλ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από την αστυνομία να αρχίσει ανακρίσεις γιά τις καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο Εζέρ Βάϊσμαν. Ο κ. Βαϊσμαν κατηγορείται ότι έλαβε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά από Γάλλο επιχειρηματία. Ο κ. Βαϊσμαν έχει δεχθεί ότι πήρε 250 χιλιάδες δολάρια όταν ήταν υπουργός και βουλευτής στις αρχές της δεκαετίας του ' 90 .Υποστηρίζει όμως ότι τα χρήματα αυτά ήταν δώρο που του έκανε ένας φίλος του.

Χ
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.