Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Με υπογραφή συμφώνων συνεργασίας επισφραγίσθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ
Με υπογραφή συμφώνων συνεργασίας επισφραγίσθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ

21/01/2000 09:00 GMT

Συνομιλίες Παπανδρέου-Τζεμ στην Αγκυρα
Χαμόγελα, καλή διάθεση και ουσιαστικά βήματα που πιστοποιούν την προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου στην Αγκυρα και της χθεσινής συνάντησής του με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν τέσσερις συμφωνίες επί ζητημάτων χαμηλής πολιτικής που αφορούν μεταξύ άλλων των τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η πρόταση της Τουρκίας για τη συγκρότηση ομάδας στρατιωτικών και διπλωματών για την ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, μια πρόταση που δεσμεύθηκε να εξετάσει η Ελλάδα.

Μαίνονται οι συγκρούσεις Ρώσων - Τσετσένων για τον έλεγχο του Γκρόζνι
Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην Τσετσενία για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Γκρόνζι. Οι μάχες μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών και των Τσετσένων ανταρτών μαίνονται τώρα στους δρόμους της πόλης. Διάχυτη είναι η υποψία ότι και οι δύο πλευρές δεν ανακοινώνουν τον συνολικό αριθμό απωλειών τους. Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στο Γκρόζνι. Οι Τσετσένοι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν και ανακρίνουν τον Ρώσο στρατηγό Μιχαήλ Μαλοφέγιεφ.

Εκρήξεις βομβών στο κέντρο της Μαδρίτης
Δύο ισχυρές εκρήξεις βομβών που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα συγκλόνισαν το κέντρο της Ισπανικής πρωτεύουσας Μαδρίτης, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τουλάχιστον ατόμου και τον τρυματισμό ενός άλλου. Η βομβιστική ενέργεια αποδίδεται από τις Ισπανικές αρχές στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ.

Γερμανία : Αυτοκτόνησε ο υπεύθυνος για τα οικονομικά των Χριστιανοδημοκρατών
Το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό χθες ότι ο υπεύθυνος για τα οικονομικά της παράταξης, Βόλφγκαν Χουέλεν, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο. Δίπλα του η αστυνομία ανακάλυψε ένα σημείωμα του αυτόχειρα που ανέφερε ότι αυτοκτόνησε για προσωπικούς λόγους.

Επίσκεψη ομάδας επιθεωρητών στο Ιράκ
Ομάδα πέντε επιθεωρητών από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αναμένεται να μεταβεί σήμερα από το Αμμάν της Ιορδανίας στην Ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση των αποθεμάτων ουρανίου του Ιράκ. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα επιθεώρησης επιστρέφει στην χώρα ύστερα από τον Δεκέμβριο του 1998, όταν το Ιρακινό καθεστώς αρνήθηκε να συνεχίσει τηνσυνεργασία του με τους επιθεωρητές οπλικών συστημάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Αύξηση της Αμερικανικής βοήθειας προς την Ινδονησία
Η Αμερικανή υπουργός εξωτερικών Μαντλήν Ώλμπράϊτ υποσχέθηκε στον Ινδονήσιο ομόλογό της Αλβί Σιχάμπ ότι η κυβέρνησή της θα αυξήσει κατά δύο τρίτα το ποσό της βοήθειας που χορηγεί στην Ινδονησία, για να ενισχυθεί ο εκδημοκρατισμός της χώρας. Εντωμεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις δολοφονίες πολιτών στις Μολούκες νήσους της Ινδονησίας και κάλεσε την κυβέρνηση της Τζακάρτα να εντείνει τις προσπάθειές της για τερματισμό της βίας στην περιοχή..

Η Πολωνία αναμένει Ρωσικές αντιδράσεις στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών
Αξιωματούχοι της Πολωνικής κυβέρνησης λένε ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές απελάσεις Πολωνών διπλωματών από την Μόσχα, μετά την χθεσινή απόφαση της Βαρσοβίας να απελάσει εννέα Ρώσους με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η Ρωσία χαρακτήρισε την ενέργεια της Πολωνικής κυβέρνησης ως μη φιλική και προκλητική και προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Αρνείται να παραιτηθεί ο Ισραηλινός πρόεδρος Βάιζμαν
Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ισραηλινό πρόεδρο Εζέρ Βάϊζμαν λέει ότι ο πρόεδρος δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις ποινικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ύστερα από καταγγελίες για παλαιότερο χρηματισμό του -ενόσω ήταν υπουργός, από Γάλλο επιχειρηματία. Ο πρόεδρος του Ισραήλ παραδέχθηκε ότι έλαβε περίπου 80 εκατομμύρια δραχμές ως δωρεά, αλλά δεν θεωρεί ότι διέπραξε οποιαδήποτε παρανομία.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.