Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
24/01/2000 0700 GMT

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το οικονομικό σκάνδαλο στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα
Στη Γερμανία, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τα οικονομικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για μυστικές χρηματοδοτήσεις του κόμματος κατά την περίοδο που βρισκόταν στην ηγεσία του ο πρώην καγγελάριος Χέλμουτ Κολ. Οι ορκωτοί λογιστές, που πραγματοποιούν τις έρευνες, δήλωσαν ότι δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την πηγή έξι εκατομυρίων δολαρίων περίπου, ενώ ο ίδιος ο πρώην καγγελάριος συνεχίζει να αρνείται να κατονομάσει τους κρυφούς δωρητές των εν λόγω χρηματικών ποσών. Στο μεταξύ, γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, γαλλική εταιρεία είχε διαθέσει εκατομύρια δολάρια στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, μετά απο εντολή του πρώην γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.  Ο κύριος Κολ διέψευσε τις κατηγορίες. Αργότερα σήμερα, η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος θα δώσει συνέντευση τύπου για την υπόθεση.

Αρνείται να παραιτηθεί ο ισραηλινός Πρόεδρος παρά τις κατηγορίες εναντίον του
Στο Ισραήλ, ο πρόεδρος Εζέρ Βάιτσμαν αναμένεται να παραστεί σήμερα σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, παρά τις εκκλήσεις πολλών βουλευτών να παραμείνει για κάποιο διάστημα στο περιθώριο, εφόσον συνεχίζονται οι έρευνες απο την αστυνομία για τις οικονομικές του υποθέσεις. Η έρευνα επικεντρώνεται σε κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κύριος Βάιτσμαν είχε λάβει χρηματικά ποσά κατά την περιόδο που υπηρετούσε ως υπουργός. Ο ίδιος ο κύριος Βάιτσμαν, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις -και λίγες ώρες αφού ξεκίνησε η έρευνα- σήλωσε ότι ούτε πρόκειται να παραιτηθεί, ούτε να απέχει απο τα καθήκοντα του γιατί δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

Τις εξελίξεις στη Τσετσενία εξετάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Οι εξελίξεις στη Τσετσενία θα απασχολήσουν σήμερα την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεριάζει στο Στρασβούργο. Στην συνέλευση θα παρεβρεθεί αντιπροσωπεία της ρωσικής Κάτω Βουλής. Την ίδια στιγμή, στη Μόσχα, ο εκτελών χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωνε ότι δεν θα ασκήσει πιέσεις στα στρατεύματα να ολοκληρώσουν την εκστρατεία τους στη Τσετσενία εώς μια ορισμένη ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα των επιχειρήσεων είναι καθαρά στρατιωτικό θέμα. Λίγο νωρίτερα,  η Μόσχα είχε ανακοινωσει ότι βρέθηκε στη Τσετσενία το πτώμα ενός Ρώσου στρατηγού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο στρατηγός έχασε τη ζωή του στο πεδίο της μάχης.

Η φτώχεια και η κακή υγεία μαστίζει μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 20 % των κατοίκων της Γης έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά το ένα δολάριο την ημέρα! Και η φτώχεια έχει, βεβαίως, τις επιπτώσεις της στην υγεία: ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια άτομα έχουν πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες, από τους υπολοίπους συνανθρώπους τους, να πεθάνουν πριν γίνουν πεντε ετών. Κι όπως αναγνωρίζει στην τελευταία έκθεσή της η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υπάρχουν κράτη που διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια για την υγεία των κατοίκων τους, --σε πολλές περιπτώσεις μόνο πέντε δολάρια το χρόνο για κάθε πολίτη!

Διακόσιους ομήρους κρατούν βιρμανοί αντάρτες στην Ταϊλάνδη
Ομάδα βιρμανών ενόπλων ανταρτών που εισέβαλε σε νοσοκομείο της δυτικής Ταϊλάνδης κρατά διακόσιους περίπου ανθρώπους ως όμηρους. Οι γιατροί του νοσοκομείου λένε ότι οι δέκα ένοπλοι έχουν ναρκοθετήσει  το νοσοκομείο και απειλούν να ανατινάξουν το κτίριο εάν οι αρχές της χώρας το πλησιάσουν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι οι αντάρτες ζητούν να μεταφερθούν με ασφάλεια στα σύνορα της χώρας τους. Ζητούν ακόμη να τους συνοδεύσουν γιατροί, που θα περιθάλψουν τραυματισμένους βιρμανούς αντάρτες.

Η ΕΜΙ συγχωνεύεται με την Time-Warner
Μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της Βρετανίας, η ΕΜΙ, και ο αμερικανικός οργανισμό Time-Warner αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τη συγχώνευση των επιχειρήσεών τους στον τομέα της μουσικής και τη δημιουργία έτσι της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, --με πωλήσεις που θα ξεπερνούν τα οκτώ δισεκατομύρια δολάρια το χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι με την ΕΜΙ έχουν υπογράψει συμβόλαια οι Spice Girls, Rolling Stones και ο Robie Williams, ενώ με την Warner Music συνεργάζονται η Cher, ο Eric Clapton και η Μαντόνα. Με τη συγχώνευση αυτή αναμένεται πως θα μειωθούν σημαντικά τα έξοδα των δύο εταιρειών, όπως επίσης και ότι θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας.

Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Κροατία
Στην Κροατία, πραγματοποιούνται σήμερα προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν τον διάδοχο του αποθανώντος Φράνιο Τούτζμαν. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι σημερινές εκλογές σηματοδοτούν το τέλος του αυταρχικού εθνικισμού που χαρακτήρισε την διακυβέρνηση Τούτζμαν. Η αλλαγή αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη στένοτερων σχέσεων με τη Δύση. Ο υποψήφιος, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται, είναι ο κεντρώος Στίπ Μέσιτς, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας πριν τη διάσπαση της.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.