Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Με το σκάνδαλο Κολ συνδέεται και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν
Με το σκάνδαλο Κολ συνδέεται και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν

(24/01/2000 1430 GMT)

Μέτρα για το σκάνδαλο Κολ αποφασίζουν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες
Η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα μέτρα που θα λάβει για να ξεπεραστεί το σκάνδαλο για την χρηματοδότηση του κόμματος επί ηγεσίας του πρώην Καγκελλαρίου Χέλμουτ Κολ. Η ηγεσία του κόμματος μελετά την έκθεση ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με την οποία δεν έγινε δυνατόν να εντοπισθεί η προέλευση περίπου 11 εκατομμυρίων μάρκων τα οποία είχαν δοθεί κρυφά στο κομμα για την προεκλογική του εκστρατεία. Ο κύριος Κολ εξακολουθεί να αρνείται ν'αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών, και αντιμετωπίζει ποινική δίωξη και έρευνα από το γερμανικό κοινοβούλιο. Πληροφορίες έχουν συνδέσει και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν με το σκάνδαλο Κολ.

Συγχώνευση ΕΜΙ και Time-Warner
Η μεγάλη βρετανική δισκογραφική εταιρεία, ΕΜΙ, και η αμερικανική Time-Warner ανακοινωσαν την συγχώνευση τους και την δημιουργία της μεγαλύτερης μουσικής εταιρείας στον κόσμο, με αξία που ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολλάρια. Πρόσφατα η Time-Warner είχε ανακοινώσει την συγχώνευση της με την εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Ιντερνετ, America On Line.

Διέξοδος διαφαίνεται για εκατοντάδεςομήρους στην Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη συμφώνησε σε ορισμένες από τις απαιτήσεις της ομάδας Βιρμανών ανταρτών που κρατά εκαντοντάδες ομήρους σε νοσοκομείο της Δυτικής Ταϊλάνδης. Ταιλανδοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε πρόσφυγες της φυλής Καρέν, που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας της Βιρμανίας, αν οι αντάρτες απελευθερώσουν τους ομήρους.

Πληροφορίες για βαριές ρωσικές απώλειες στην Τσετσενία
Καθώς συνεχίζουν να μαίνονται οι μάχες στην Τσετσενία για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Γκρόζνι, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός υφίσταται βαρύτερες απώλειες από ό,τι παραδέχεται. Σύμφωνα με τον  ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV, οι ρωσικές απώλειες είναι δεκαπλάσιες από ό,τι ανακοινώνεται επισήμως και περίπου 20 στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά.

Διαψεύδει η Τουρκία για σχέσεις στρατού και ισλαμικής οργάνωσης
Ο τουρκικός στρατός διέψευσε  πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο ότι είχε σχέσεις με την ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση Τουρκική Χεζμπολάχ. Ο τουρκικός στρατός, σε ανακοίνωση του, χαρακτήρισε συκοφαντικές και παράλογες τις πληροφορίες πως η οργάνωση μπορεί να προέκυψε από αντιτρομοκρατική οργάνωση που είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.