Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μεγάλες απώλειες παραδέχονται οι Ρώσοι στην Τσετσενία
Μεγάλες απώλειες παραδέχονται οι Ρώσοι στην Τσετσενία

(27/01/00,  0900 GMT)

Τις συγκρούσεις στην Τσετσενία θα συζητήσει ο Κόφι Ανάν στη Μόσχα
Οι συγκρούσεις στην Τσετσενία θα είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών που θα έχει στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ο οποίος αρχίζει από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία. Στην πρώτη συνάντησή του με τον εκτελούντα χρέη Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Ανάν αναμένεται πως θα επαναλάβει την έκκλησή του για την επίλυση του προβλήματος της Τσετσενίας μέσω της διπλωματικής οδού. Εκπρόσωπος του κ. Ανάν εξήγησε στο BBC πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα τονίσει επίσης και το δράμα των χιλιάδων αμάχων που εξακολουθούν να εγκαταλείπουν την Τσετσενία λόγω των ρωσικών επιθέσεων κατά του Γκρόζνι.

Αυξάνονται κατά 50% οι δαπάνες της Ρωσίας για την άμυνα
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θ'αυξηθούν φέτος κατά 50% οι δαπάνες για την άμυνα και, όπως εξήγησε στο υπουργικό συμβούλιο, η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με τον πόλεμο στην Τσετσενία: έχει μειωθεί, είπε, τα τελευταία χρόνια η αμυντική ικανότητα της Ρωσίας λόγω των περικοπών που είχαν γίνει στον τομέα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο κ. Πούτιν είχε εγκρίνει μία νέα πολιτική στον τομέα της εθνικής ασφαλείας, τονίζοντας πως θα πρέπει η Ρωσία να είναι έτοιμη, με τις ένοπλες δυνάμεις της, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή που θα προέρχεται από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Η Ρωσία, είχε πει, θα πρέπει ν'ανακτήσει την παλαιά της ισχύ.

Το 2004-5 βλέπει η Τουρκία την ένταξή της στην Κοινότητα
Η Τουρκία πιστεύει πως σε 4 με 5 χρόνια θα ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Αγκυρας στον Πορτογάλο Υπουργό που είναι αρμόδιος για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις, Σέιξας ντα Κόστα, ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του γι'αυτή τη βεβαιότητα των συνομιλητών του.

Σοβαρή κρίση αντιμετωπίζει το Κοσσυφοπέδιο, δηλώνει η Μάντλιν Ολμπράιτ
Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ επέκρινε τη διεθνή κοινότητα γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δόσει, ότι θα διέθετε δηλ. κονδύλια για την ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου. Οπως τονίζει, το Κοσσυφοπέδιο αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση και δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με υποσχέσεις.

Νέα βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα
Από έκρηξη βόμβας σε ταχυδρομικό κατάστημα της πόλεως Βαβουνίγια της Βορείου Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν 10 άτομα και 50 άλλα τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στρατιώτες που μόλις είχαν πληρωθεί κι έστελλαν χρήματα στις οικογένειές τους. Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο μεταδίδει ότι οι υποψίες βαρύνουν τους αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και για άλλες βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν.

Η Βαγδάτη δεν θα συνεργασθεί με το νέο επιθεωρητή του ΟΗΕ
Το Ιράκ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στον Σουηδό διπλωμάτη Χανς Μπιλξ τον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα να τοποθετήσει επικεφαλής των επιθεωρητών που ερευνούν το οπλοστάσιο της Βαγδάτης.

Αρχίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Εχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Νταβός της Ελβετίας όπου αρχίζει σήμερα τις εργασίες του το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή πολλών από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς και επιχειρηματίες της υφηλίου, όπως είναι ο Πρόεδρος Κλίντον, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο Μπιλ Γκέιτς της "Μάικροσοφτ" και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ. Οι οργανωτές του Φόρουμ δήλωσαν πως στόχος της συγκέντρωσης αυτής δεν είναι η σύναψη εμπορικών συμφωνιών και τα κέρδη. Ενα από τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν, τονίζουν, είναι η συμμετοχή των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών στην επανάσταση που παρατηρείται σήμερα στην τεχνολογία της πληροφόρησης.

Σχέσεις με τη μαύρη σκλάβα του λέγεται πως είχε ο Τόμας Τζέφερσον
Στις ΗΠΑ, το Ιδρυμα Τόμας Τζέφερσον παραδέχτηκε πως ενδέχεται ο τρίτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, στον οποίον οφείλει η χώρα αυτή το Σύνταγμά της, να είχε σχέσεις με μία από τις μαύρες σκλάβες του από την οποία μάλιστα απέκτησε και παιδιά.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.