Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρωσικές επιθέσεις κατά του Γκρόζνι συνεχίζονται
Οι ρωσικές επιθέσεις κατά του Γκρόζνι συνεχίζονται

(27/01/00,  1740 GMT)
 

Ιβάνοφ - η Ρωσία προστατεύει τα Ευρωπαϊκά σύνορα
Καθώς ρωσικά αεροσκάφη συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ υπερασπίσθηκε τις ρωσικές επιχειρήσεις υπό την πίεση των επικρίσεων της διεθνούς κοινότητας. Ο κ. Ιβάνοφ είπε στην συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης  στο Στρασβούργο ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν τα κοινά σύνορα της Ευρώπης από μία βάρβαρη εισβολή, όπως είπε χαρακτηριστικά, της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Άναν επισκέπτεται την Μόσχα και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην Τσετσενία  κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον εκτελώντα χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συνέντευξη του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒC
Το Κυπριακό θεωρεί βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC τόνισε ότι δεν μπορούν να τεθούν θέματα όπως το Αιγαίο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από τη στιγμή που υπάρχει τουρκικός στρατός κατοχής στην Κύπρο. Ο κ. Τζοχατζόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ενδέχεται να συμβάλει ακόμη περισσότερο στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Στο Ισραήλ, ο γενικός εισαγγελέας Ελιγιακίμ Ρουμπινστάιν, διέταξε την διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας για το πόρισμα έκθεσης η οποία κατηγορεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ για οικονομικές ατασθαλείες, όσον αφορά την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Η έκθεση του κρατικού ελεγκτή επέκρινε δριμύτατα τον κ. Μπάρακ και επέβαλε στο συνασπισμό κομμάτων Ενα Ισραήλ, του οποίου ηγήται ο ισραηλινός πρωθυπουργός, πρόστιμο ύψους τριών εκατομμυρίων δολλαρίων.

Νέες αποκαλύψεις για το οικονομικό σκάνδαλο στην Γερμανία
Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο για τις ύποπτες δωρεές στο  Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας. Χθες το βράδυ ο πρώην γενικός διευθυντής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας  Elf αποκάλυψε ό,τι η επιχείρηση αυτή προσέφερε προμήθειες ύψους 14 δισεκατομμυρίων δραχμών στο κόμμα του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Helmut Kohl για την βοήθεια που της παρείχε ώστε να εξαγοράσει διϋλιστήρια στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Αρχίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Εχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Νταβός της Ελβετίας όπου αρχίζει σήμερα τις εργασίες του το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή πολλών από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς και επιχειρηματίες της υφηλίου, όπως είναι ο Πρόεδρος Κλίντον, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο Μπιλ Γκέιτς της "Μάικροσοφτ" και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ. Οι οργανωτές του Φόρουμ δήλωσαν πως στόχος της συγκέντρωσης αυτής δεν είναι η σύναψη εμπορικών συμφωνιών και τα κέρδη. Ενα από τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν, τονίζουν, είναι η συμμετοχή των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών στην επανάσταση που παρατηρείται σήμερα στην τεχνολογία της πληροφόρησης.

Ελβετικό ένταλμα για στενό συνεργάτη του Γέλτσιν
Οι ελβετικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα συλλήψεως για έναν στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν, με την κατηγορία ξέπλενε χρήματα.  Ο κατηγορούμενος Πάβελ Μποροντίν ήταν επικεφαλής της διοίκησης στο Κρεμλίνο μέχρι την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Βλντιμίρ Πούτιν. Οι κατηγορίες έχουν σχέση με τις έρευνες για την ελβετική κατασκευαστική εταιρεία Μαμπετέξ, η οποία κατηγορείται ότι δωροδόκησε αξιωματούχους για της αποδοθεί συμβόλαιο για την αναπαλαίωση του Κρεμλίνου

Νέα βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα
Από έκρηξη βόμβας σε ταχυδρομικό κατάστημα της πόλεως Βαβουνίγια της Βορείου Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν  τουλάχιστον 10 άτομα και 50 άλλα τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στρατιώτες που μόλις είχαν πληρωθεί κι έστελλαν χρήματα στις οικογένειές τους. Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο μεταδίδει ότι οι υποψίες βαρύνουν τους αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και για άλλες βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.