Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
 
 

Καράτσι : Πλήθος πιστών έξω από το Τζαμί όπου έγινε η βομβιστική επίθεση
 
 

28- 01- 2000  , 15:00 GMT
 

Βομβιστική επίθεση στο Καράτσι
Βόμβα εξεράγη σε ισλαμικό τέμενος στο Καράτσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγάλος . Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μεταδίδουν οι ανταποκριτές . Η βόμβα εξεράγη ενώ σε τζαμί  σε καταυλισμό Αφγανών προσφύγων - στην περιοχή Μαλιρ - είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πιστοί γιά τις προσευχές της Παρασκευής . Τα περισσότερα από τα θύματα είναι Αφγανοί πρόσφυγες . Προηγουμένως μία άλλη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτα εξεράγη έξω από το κτίριο των δικαστηρίων στο Καράτσι. Τρείς άνθρωποι τραυματίσθηκαν .

Τουρκία : Εκκληση γιά αποφυγή της βίας κάνουν οι μουσουλμάνοι κληρικοί
Στην Τουρκία οι θρησκευτικές αρχές έχουν προτείνει  στους μουσουλμάνους κληρικούς σ όλη τη χώρα στο κήρυγμα της Παρασκευής να ζητούν από τους πιστούς να επιδεικνύουν πνεύμα ανεκτικότητας και να αποφεύγουν τη βία . Η πρόταση των θρησκευτικών αρχών γίνεται μετά τις πρόσφατες δολοφονίες γιά τις οποίες θεωρείται υπέυθυνη  ακραία ισλαμική οργάνωση , η Τουρκική Χεζμπολάχ . Περισσότερα από τριάντα πτώματα ενετόπισε η αστυνομία  σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας και προειδοποιεί ότι υπάρχει περίπτωση να έχουν δολοφονηθεί κι άλλοι πολιτές .

Δηλώσεις Κληρίδη γιά το Κυπριακό
Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλάυκος Κληρίδης εκτιμά ότι η διεθνής παράγοντας θα αναμειχθεί περισσότερο ενεργά στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες γιά το Κυπριακό στον τρίτο γύρο των συνομιλιών αυτών που πρόκειται να γίνουν τον Απρίλιο . Επίσης ο κ. Κληρίδης  θεωρεί ότι η παρούσα περίοδος  των διαπραγματεύσεων είναι αποφασιστική γιά το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού . Εν τω μεταξύ στη Γενεύη ο ειδικός εκπρόσωπος του γγ. του ΟΗΕ , Αλβάρο ντε Σότο , εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας θα αποδώσουν καρπόυς . Στο Λονδίνο πάντως  ανώτατος αξιωματούχος του Φόρειν Οφις υπογράμμισε  ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμένει τίποτα του ουσιαστικό από τις συνομιλίες στη Γενεύη , υπογράμμισε όμως ότι το έτος 2.000 θα είναι έτος γιά την επίλυση του Κυπριακού .

Μεταρρυθμίσεις συνιστά ο Τόνι Μπλερ στο Νταβός
Στην Ελβετία , στην οικονομική διάσκεψη του Νταβός  στην οποία συμμετέχουν ηγέτες πολλών χωρών και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών ,  ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ  σε ομιλία του σήμερα το πρωί συνέστησε στις ευρωπαικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν  το παράδειγμα της Βρετανίας όσον αφορά την οικονομική πολιτική . Κατά τον κ. Μπλερ η υψηλή φορολογία και ο υπερβολικός αριθμός των διατάξεων που έχουν σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα συμβάλλουν στην άύξηση του αριθμού των ανέργων . Ο κ. Μπλερ είπε ότι ο ρυθμός εισαγωγής  των  μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι ανάλογος με τους ρυθμούς των αλλαγών που σημειώνουνται στην  παγκόσμια οικονομία .

Συνομιλίες Αναν - Πούτιν στη Μόσχα
Στη Μόσχα οι συνομιλίες μεταξύ του γγ. του ΗΕ  Κόφι Ανάν και του Βλαντιμίρ Πούτιν , που εκτελεί καθήκοντα προέδρου ,  ολοκληρώθηκαν . Η Μόσχα έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ  γιά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τσετσενία . Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών , τις οποίες προεδρικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ειλικρινείς , ο κ. Πούτιν , σύμφωνα με τις πληροφορίες , εξέφρασε την ικανοποίηση  του γιά τη βοήθεια των ΗΕ  προς τους 200 χιλιάδες και πλέον πρόσφυγες από την Τσετσενία .

Βρετανία : Νέα στοιχεία γιά το AIDS
Στη Βρετανία με βάση  τα προκαταρτικά στατιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας ι γιά πρώτη φορά  περισσότεροι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV  - στον οποίο οφείλεται η ασθένεια AIDS -  λόγω ετεροφυλικών σχέσεων. Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό ΗΙV στο Ηνωμένο Βασίλειο  προερχόταν από την κοινότητα των ομοφυλοφίλων .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.