Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή του δυστυχήματος
Εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή του δυστυχήματος

07:00 GMT

Αεροσκάφος των Κενυατικών Αερογραμμών συνετρίβη στη θάλασσα - Εννέα επιζώντες τουλάχιτον απο 179 επιβαίνοντες
Aεροσκάφος των Κενυατικών Αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν 179 συνετρίβη στη θάλασσα, λίγη ώρα  αφότου απογειώθηκε απο το αεροδρόμιο του Αμπιτζάν στην Ακτή του Ελεφαντοστούν. Οι επιζώντες είναι τουλάχιστον εννέα -ένας απο τους οποίους μάλιστα κατάφερε να κολυμπίσει στην ακτή, ενώ πληροφορίες απο την περιοχή αναφέρουν ότι πολλά πτώματα έχουν ανασυρθεί απο την επιφάνεια της θάλασσας. Το κενυατικό Airbus 3-10 που ταξίδευε προς τη Νιγηρία συνετρίβη ένα λεπτό μόλις αφότου απογειώθηκε. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και παραμένει ακόμη άγνωστη η αιτία της πτώσης. Ενας απο τους αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι είδε φωτία να βγαίνει απο τη μηχανή του αεροσκάφους, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι το αεροπλάνο δεν κατάφερε να κερδίσει το απαραίτητο ύψος και επεδίωξε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό
Αρχίζει σήμερα στη Γενεύη ο δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Όπως και κατά τον πρώτο γύρο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, οι ηγέτες των δύο πλευρών Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντενκτάς  δεν θα έχουν απευθείας συνομιλίες, αλλά θα έχουν επαφές με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών που στη συνέχεια θα συναντώνται με την αντιπροσωπεία της άλλης πλευράς. Η  ανταποκρίτρια του BBC στη Γενεύη μεταδίδει ότι παρά το καλό κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, δεν πιστεύεται ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε σημαντική πρόοδο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στη Λευκωσία, η Ευρωπαϊκή Ενωση προέβη σε παρέμβαση προς τα Ηνωμένα 'Εθνη, επισημαίνοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να συνάδει με τo κοινοτικό κεκτημένο.

Συνομιλίες Όλμπραϊτ - Πούτιν για την Τσετσενία σήμερα στη Μόσχα
Συνομιλίες με τον εκτελούντα χρέη προέδρου, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλήν Όλμπραιτ που έφθασε στη Μόσχα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Στο επίκεντρο των συνομιλιών είναι ο πόλεμος στη Τσετσενία και ο έλεγχος του πυρηνικού οπλοστασίου. Κατά την άφιξη της, η κυρία Όλμπραιτ δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Τσετσενία δεν βοηθά τα ρωσικά συμφέροντα και οδηγεί στην διεθνή απομόνωση της Μόσχας. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα μεταδίδει ότι οι διαφωνίες ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους πολέμους στη Τσετσενία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν οδηγήσει στην ψύχρανση των σχέσεων τους.

Σε παραχωρήσεις στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ φαίνεται να προχωρά το Ισραήλ
Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλεστήνιους - συνομιλίες που  πραγματοποιούνται σε μυστική τοποθεσία- υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να κάνει παραχωρήσεις σε ένα απο τα πιο κρίσιμα ζητήματα διαφωνίας - το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Αν και το Ισραήλ θεωρεί την πόλη ως την παντοτινή του πρωτεύουσα, ο υφυπουργός Αμυνας της χώρας υπονόησε ότι η κυβέρνηση του είναι διατεθημένη να 'μοιραστεί', όπως είπε χαρακτηριστικά την ενωμένη Ιερουσαλήμ, επεκτείνοντας τα σύνορα της προς ανατολάς, όπου και βρίσκεται ο μεγαλύτερος παλεστηνιακός πληθυσμός.

Νέα μέτρα στο Κοσσυφοπέδιο για την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής
Στο Κοσσυφοπέδιο, εισάγονται σήμερα νέα μέτρα στην προσπάθεια να επανέλθει η ζωή στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στην επαρχία ζήτησε απο τους Αλβανόφωνους να διαλύσουν πολλές ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο Κοσσυφοπέδιο και να παραδώσουν τα όπλα τους. Αυτή την εβδομάδα εξάλλου αρχίζει την λειτουργία του το μεταβατικό όργανο εξουσίας στην επαρχία που επιτρέπει στους Αλβανόφωνους να αναλάβουν ορισμένες εξουσίες. Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο όργανο αυτό κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι πριμοδοτεί τους Αλβανόφωνους.

Δικαστική απόφαση σήμερα για τις ενστάσεις σχετικά με το μέλλον του Πινοσέτ
Στη Βρετανία, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν το Βέλγιο και έξι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορούν να κινήσουν διαδικασίες ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ στη χώρα του. Ο βρετανός Υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρω αποφάσισε ότι,  βάση εμπιστευτικής ιατρικής έκθεσης, ο Πινοσέτ δεν μπορεί να παραστεί σε δίκη στην Ισπανία, όπου θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Βέλγιο και οι έξι οργανώσεις κατηγορούν τον βρετανό υπουργό επειδή δεν έχει γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ιατρικής έκθεσης βάση των οποίων ελήφθη η απόφαση να μην εκδοθεί ο Πινοσέτ στην Ισπανία.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.