Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι τσετσένοι αποχωρούν από το Γκρόσνυ
Οι τσετσένοι αποχωρούν από το Γκρόσνυ
1300 GMT)

Εγκατέλειψαν το Γκρόσνυ οι Τσετσένοι αντάρτες
Οι αντάρτες στην Τσετσενία δηλώνουν, διά του εκπροσώπου τους, ότι έχουν από χθες εγκαταλείψει το Γκρόσνυ, μετά από ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων με τον ρωσικό στρατό. Η Μόσχα διαψεύδει την πληροφορία και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου οι μάχες στην τσετσενική πρωτεύουσα συνεχίστηκαν αμείωτες όλη τη χθεσινή νύχτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρώσοι έχουν καταλάβει την κεντρική πλατεία του Γκρόσνυ, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι ανταποκριτές, σημαίνει ότι η κστρατεία εναντίον της πόλης βαίνει προς το τέλος της.

Με κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαική Ενωση την Αυστρία
Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι εξέφρασε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία που εχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της χώρας αυτής με την Ευρωπαική Ενωση. Οι χώρες της Κοινότητας απειλούν να διακόψουν τους πολιτικούς δεσμούς τους με την Βιέννη αν στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού συμμετάσχει το ακροδεξιό κόμα της Ελευθερίας.

Νέα έφεση για Πινοτσέτ
Η Διεθνής Αμνηστεία και άλλες διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι θα υποβάλλουν σήμερα αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του βρετανού υπουργού εσωτερικών με την οποία αφήνεται ελεύθερος ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Διεθνής Επιτροπή επισκέπτεται σήμερα το Βρετανικό Μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο όπου φυλάσσονται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, επισκέπτεται σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής γιά την αποκατάσταση των ελληνικών αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αυστραλία. Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμμανουήλ Κομνηνός είπε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ότι η τριμελής αντιπροσωπεία θα συντονίσει τις ενέργειες της με την Βρετανική επιτροπή γιά την αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και θα υποβάλει σχετικό υπόμνημα στην επιτροπηή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια γιά πολιτιστικά ζητήματα.

Κρίσιμη δοκιμασία γιά την ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρεια Ιρλανδία
Υποβλήθηκε στις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας η έκθεση γιά τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων της Βόρειας Ιρλανδίας. Το περιεχόμενο της έκθεσης δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί. Οι ηγέτες όμως των Πρωτεσταντών έχουν απειλήσει ότι θα αποχωρήσουν από την τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας αν η έκθεση δεν διαπιστώνει πως έχει σημειωθεί πρόοδος στον αφοπλισμό του ΙΡΑ.

Σε επίπεδο ρεκόρ η ανεργία στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία το ποσοστό ανεργίας έφθασε πέρσυ το 4,7 %, επίπεδο ρεκόρ που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο Τόκυο είναι αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης της Ιαπωνικής οικονομίας και αντανακλά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ακόμη εξέλθει από την ύφεση.

Σε ισόβια καταδικάστηκε Βρετανός γιατρός
Μετά την καταδίκη του γιατρού Χάρολντ Σίπμαν σε ισόβια, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα την έναρξη ανακρίσεων γιά να διαπιστωθεί πως οι αρχές δεν γνώριζαν ότι είχε καταδικαστεί πριν από εικοσιπέντε χρόνια γιά πλαστογράηση ιατρικών συνταγών. Ο Σίπμαν καταδικάστηκε γιά την δολοφονία δεκαπέντε ασθενών του, γυναικών μέσης και μεγάλης ηληκίας.Η αστυνομία υποπτεύεται ότι δολοφόνησε πάνω απο εκατό ασθενείς του. .
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.