Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

1900 GMT)

Εγκατέλειψαν το Γκρόσνυ οι Τσετσένοι αντάρτες
Οι αντάρτες στην Τσετσενία δηλώνουν, διά του εκπροσώπου τους, ότι έχουν από χθες εγκαταλείψει το Γκρόσνυ, μετά από ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων με τον ρωσικό στρατό. Η Μόσχα διαψεύδει την πληροφορία και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου οι μάχες στην τσετσενική πρωτεύουσα συνεχίστηκαν αμείωτες όλη τη χθεσινή νύχτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρώσοι έχουν καταλάβει την κεντρική πλατεία του Γκρόσνυ, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι ανταποκριτές, σημαίνει ότι η εκστρατεία εναντίον της πόλης βαίνει προς το τέλος της.

Με κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαική Ενωση την Αυστρία
Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαικού Κόμματος Βολφανγκ Σούσελ δήλωσε πως αναμένει αύριο να καταλήξει σε συμφωνία με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ο κ. Σούσελ διευκρίνισε ότι στην νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει ο ηγέτης των ακροδεξιών Γκεοργκ Χάιντερ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Ευρωπαικής Ενωση που απειλεί την Αυστρία με κυρώσεις αν προχωρήσει σε κυβέρνηση στην οποία θά συμμετέχει το φιλο-ναζιστικό Κόμμα Ελευθερίας. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ζόρζε Σαμπάιο ακύρωσε την επίσκεψη του στην Βιέννη που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο μήνα.

Νέα έφεση για Πινοτσέτ
Η Διεθνής Αμνηστεία και άλλες διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποβάλλουν εντός της ημέρας αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του βρετανού υπουργού εσωτερικών με την οποία αφήνεται ελεύθερος ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Αεροπορική τραγωδία στην Καλιφόρνια
Χάθηκαν οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζόντων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβει χθες στις ακτές της Καλιφόρνια. Στο αεροσκάφος των Αερογραμμών της Αλάσκας επέβαιναν 90 άτομα και έως τώρα τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει ενα πολύ μικρό αριθμό νεκρών.

Νέα κρίση στην Β.Ιρλανδία
Την νέα σοβαρή κρίση που διέρχεται η ειρηνευτική διαδικασία στην Β.Ιρλανδία, παραδέχτηκε ο Τζέρυ Ανταμς, ηγέτης του κόμματος Σιν Φέιν, πολιτικής πτέρυγας του IRA. Ο κ. Ανταμς αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν για κακοπιστία και υπογράμμισε ότι το Σιν Φέιν δεν έχει αθετήσει καμμία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Οι προτεστάντες θεωρούν τον ηγέτη του Σιν Φέιν υπεύθυνο για την άρνηση του IRA να παραδόσει τον οπλισμό του.

Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 1999 το 4,7 %, επίπεδο ρεκόρ που σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές είναι αποτέλεσμα ενός νέου νέμου που θα διευκολύνει τις απολύσεις εργοζομένων.

Διεθνής Επιτροπή επισκέπτεται σήμερα το Βρετανικό Μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής γιά την αποκατάσταση των ελληνικών αρχαιοτήτων που εχει την έδρα της στην Αυστραλία. Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμμανουήλ Κομινός είπε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ότι η τριμελής αντιπροσωπεία θα συντονίσει τις ενέργειες της με την Βρετανική επιτροπή γιά την αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και θα υποβάλει σχετικό υπόμνημα στην επιτροπηή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια γιά πολιτιστικά ζητήματα.

Εκατοντάδες τα θύματα του γιατρού-δολοφόνου
Μετά την καταδίκη του γιατρού Χάρολντ Σίπμαν σε ισόβια, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα την έναρξη ανακρίσεων γιά να διαπιστωθεί πως ο δράστης δεν είχε προσαχθεί στην δικαιοσύνη πριν 25 χρόνια όταν συστηματικά προέβαινε σε πλαστογράφιση συνταγών. Ο Σίπμαν καταδικάστηκε γιά την δολοφονία δεκαπέντε ασθενών του. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι τα θύματα του γιατρού ξεπερνουν τα 150.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.