Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

0800 GMT)
 

Οι προτάσεις γιά τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό στην Αυστρία
Σήμερα αναμένεται να υποβληθούν στο πρόεδρο της Αυστρία Τόμας Κλέστιλ οι  προτάσεις γιά την νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Αυτά μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στον ηγέτη του ακροδεξιού κόματος της Ελευθερίας Γυόργκ Χάϋντερ και τον Βολγκάνγκ Σύσσελ του συντηρητικού κόμματος. Ο κ. Σύσσελ, ο οποίος θα είναι ο καγγελάριος στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπ' όψη του την ανησυχία που έχει εκφρασθεί από άλλες χώρες σχετικά με την συμμετοχή του  κόμματος της Ελευθερίας στην κυβέρνηση . Αλλά, πρόσθεσε, δεν καταλαβαίνει το γιατί ο συνασπισμός κρίνεται προτού καν παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Η Ευρωπαική Ενωση απείλησε ότι θα απομονώσει την Αυστρία σε περίπτωση που το κόμμα της Ελευθερίας συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι Τσετσένοι δήλωσαν ότι εγκατέλειψαν το Γκρόζνυ
Πληροφορίες από την Τσετσενία αναφέρουν ότι η μάχη γιά τον έλεγχο της πρωτεύουσας δεν έχει τερματισθεί. Η αποχώρηση των ανταρτών από την πόλη, λένε οι αυτονομιστές, δεν είναι παρά μιά κίνηση τακτικής που θα τους επιτρέψει να ανασυνταχθούν. Σύμφωνα με ρωσσικές πηγές, οι μάχες στην τσετσενική πρωτεύουσα συνεχίζονται. Η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλην Ωλμπράϊτ κάλεσε τη Ρωσσία να τερματίσει την στρατιωτική της εκστρατεία στην Τσετσενία, διότι διαφορετικά μπορεί να δωθεί έναυσμα σε κάθε είδους εξτρεμιστικές τάσεις στην περιοχή. Η κ. Ωλμπράιτ που επισκέπτεται τη Μόσχα, έκανε τη δήλωση αυτή πριν από την συνάντησή της με τον εκτελούντα χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και πρόσθεσε ότι η εν λόγω επιχείρηση όχι μόνον έχει υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά επίσης είναι ιδιαίτερα επιβλαβής γιά την εικόνα της Ρωσσίας στην διεθνή κοινή γνώμη.
 

Απροσδόκητο αποτέλεσμα στις προκριματικές στις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι προκριματικές εκλογές στην αμερικανική πολιτεία του Νιού Χαμσάϊρ δίνουν το προβάδισμα στον Αλ Γκόρ, από πλευράς του Κόμματος των Δημοκρατικών, ενώ ανέτρεψαν τις προβλέψεις σ' ότι αφορά το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.Στις πρώτες αυτές προκριματικές εκλογές ο Τζώρτζ Μπούς Τζούνιορ ηττήθηκε από τον γερουσιαστή της Αριζόνα, Τζών Μακ Κέην.Το ερώτημα τώρα είναι, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, το αν θα καταρεύσει η προεκλογική προσπάθεια του Τζώρτζ Μπους, που είναι το φαβορί του κόματός του..

Νέα κρίση στην Β.Ιρλανδία
Επείγουσες συνομιλίες προκειται να διεξαχθούν εντός των προσεχών ημερών γιά να περισωθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Β.Ιρλανδία.Ο ηγέτης των Προτεσταντών, Ντέηβιντ Τρίμπλ δήλωσε ότι αναπόφευκτα θα ανακληθούν οι συμφωνίες , μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης σύμφωνα με την οποία δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον αφοπλισμό του ΙΡΑ.

Την απομάκρυνση του στρατηγού Ουιράντο ζητεί ο πρόεδρος της Ινδονησίας
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, ζήτησε και πάλι την παραίτηση από την κυβέρνηση του πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων , στρατηγού Ουιράντο, λέγοντας ότι αν αυτός δεν αποχωρήσει οικειοθελώς, τότε θα αποπεμφθεί. Ο εν λόγω στρατηγός είναι ένας από τους έξη στρατιωτικούς διοικητές που φέρονται ενεχόμενοι στις υποθέσεις παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της Ινδονησίας πέρσυ στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο πρόεδρος Ουαχίντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν αποκλείεται ο στρατηγός να προσαχθεί στη δικαιοσύνη.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.