Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι εταίροι στην νέα Αυστριακή κυβέρνηση Γιόργκ Χάϊντερ και Βόλφγκανγκ Σούσελ
Οι εταίροι στην νέα Αυστριακή κυβέρνηση Γιόργκ Χάϊντερ και Βόλφγκανγκ Σούσελ
(4/2/2000 0700 GMT)

Αντιδράσεις στην συμμετοχή της ακροδεξιάς στην Αυστριακή κυβέρνηση που ορκίζεται σήμερα
Η νέα Αυστριακή κυβέρνηση, με την συμμετοχή του ακροδεξιού "Κόμματος της Ελευθερίας" που ορκίζεται σήμερα αναμένεται να δημιουργήσει ανεπανάληπτο χάσμα στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Πορτογαλία που ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι τα κράτη μέλη θα διακόψουν τις διμερείς πολιτικές σχέσεις με την Βιέννη. Εντωμεταξύ το Ισραήλ ανακαλεί τον πρεσβευτή του από την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ο ηγέτης της Αυστριακής ακροδεξιάς Γιόργκ Χάϊντερ είπε ότι θεωρεί προσβολή προς τον Αυστριακό λαό το γεγονός ότι υποχρεώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Τόμας Κλέστιλ, να υπογράψει  διακήρυξη με την οποία αποδέχεται τις ευθύνες της Αυστρίας για το Ναζιστικό παρελθόν της.

Συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο τρείς Αλβανοί  σκοτώθηκαν και τουλάχιστον είκοσι Σέρβοι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών κατοίκων της πόλης Μιτροβίτσα. Αργότερα μεγάλος αριθμός ατόμων και από τις δύο κοινότητες συγκεντρώθηκε εκατέρωθεν της γέφυρας που χωρίζει την Σερβική και την Αλβανική συνοικία της πόλης. Η γέφυρα αποκλείσθηκε από δυνάμεις της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που λένε ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Συνεχίζεται η καταδίωξη των Τσετσένων μαχητών από τις Ρωσικές δυνάμεις
Στην Τσετσενία σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες διαμαρτύρονται για κακομεταχείρισή τους από τις Ρωσικές δυνάμεις, που αναπτύσσονται στην πρωτεύουσα Γκρόζνι, χωρίς να συναντούν κατά τα φαινόμενα σοβαρή αντίσταση. Κάτοικοι χωριών κοντά στο Γκρόζνι είπαν σε Δυτικούς ανταποκριτές ότι Ρωσικά στρατεύματα που καταδιώκουν Τσετσένους μαχητές, τους έδωσαν προθεσμία μισής ώρας να φύγουν από τα σπίτια τους προτού τα παραδώσουν στις φλόγες.

Ατελέσφορη η συνάντηση Μπάρακ-Αραφάτ
Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να καταλήξουν σε τελική ειρηνευτική συμφωνία εντός της προθεσμίας που τους έχει δοθεί και εκπνέει σε δέκα μέρες. Η δήλωση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε ο κύριος Μπάρακ με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Ενωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Δαβίδ Λεβί, είχε δηλώσει ότι οι ΠΑλαιστίνιοι απορρίπτουν ισραηλινή πρόταση, που περιλαμβάνει λεπτομέρεις γιά την αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων από ένα ποσοστό 6% της Δυτικής Οχθης του Ιορδάνη.

Υπό κατάρευση η ειρηνευτική διαδικασία στην Β. Ιρλανδία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ και ο Ιρλανδός ομόλογός του Μπέρτι Αχέρν υπογράμισαν ότι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί το θέμα παράδοσης του οπλισμού από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της Βορείου Ιρλανδίας. Μιλώντας μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν στην νοτιοδυτική Αγγλία με σκοπό την αποτροπή της κατάρευσης της τοπικής διοίκησης στην Βόρειο Ιρλανδία, οι δύο πρωθυπουργοί είπαν ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο θέμα δεν είναι αρκετή.

Συμφωνία για την δημιουργία τηλεπικοινωνιακού γίγαντα
Η Γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Μάνεσμαν ανακοίνωσε ότι θα συστήσει στους μετόχους της να αποδεχθούν την προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε ο Αγγλοαμερικανικού όμιλος Βόνταφον - Έρτάτς, και που αποσκοπεί στην δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στο χώρο τηςε κινητής τηλεφωνίας. Ο οικονομικός συντάκτης του BBC λέει ότι η νέα εταιρεία, με παρουσία στις σημαντικότερες αγορές κινητής τηλεφωνίας και με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια, θα έχει την οικονομική ισχύ να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις στην νέα τεχνολογία, που παρέχει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων πρόσβαση στο Ίντερνετ.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.