Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τέλος έλαβε η αεροπειρατεία σήμερα τα ξημερώματα
Τέλος έλαβε η αεροπειρατεία σήμερα τα ξημερώματα

(10/02/2000, 10:00 GMT)
 

Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν
Τέλος έλαβε η αεροπειρατεία στο αεροσκάφος από το Αφγανιστάν που βρισκόταν εδώ και 3 μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στο Λονδίνο. Οι 150 επιβάτες που ήταν όμηροι των αεροπειρατών απελευθερώθηκαν σε δύο ομάδες: ογδονταπέντε στην διάρκεια της νύχτας και οι υπόλοιποι - με τα χέρια ψηλά για λόγους ασφαλείας - αργότερα. Η λήξη της αεροπειρατείας ήταν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην αστυνομία και 2 αεροπειρατές που είχαν βγει από το αεροπλάνο. Αυτή την ώρα η αστυνομία εξακριβώνει την ταυτότητα των απελευθερωθέντων, ώστε να καταστεί σίγουρο ότι ανάμεσα στους ομήρους δεν υπάρχει κανείς αεροπειρατής. Πάντως, ασαφή ακόμα παραμένουν τα κίνητρα των αεροπειρατών. Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αεροπειρατεία, αφού ορισμένες Βρετανικές εφημερίδες σήμερα δίνουν μια άλλη διάσταση στο γεγονός επισημαίνοντας οτι η αεροπειρατεία δεν είχε πολιτικά κίνητρα, αλλά ήταν μια συλλογική προσπάθεια όλων των επιβατών του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Την επιστροφή των Σέρβων θα επιτρέψει η νέα κυβέρνηση της Κροατίας
Η νέα Κεντροαριστερή κυβέρνηση της Κροατίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επιστροφή των 300.000 Σέρβων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από την χώρα πριν από 5 χρόνια. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κροατίας Στίπε Μέσιτς είπε ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός πολέμου για τον οποίο δεν έφταιγαν και θα πρέπει να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την Σερβία ανακοίνωσαν Αμερική και Βρετανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Βρετανία ανακοίνωσαν σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν, όπως λένε, τους Σέρβους να απαλλαγούν από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η απόφαση ελήφθει στην διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των 2 χωρών που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον.

Κριτική στο Ισραήλ για τις επιθέσεις στο Λίβανο
Σκληρή κριτική στο Ισραήλ για τις αεροπορικές επιθέσεις στο Λίβανο άσκησαν Αραβικά κράτη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαρακτήρισαν τους βομβαρδισμούς απροκάλυπτη επιθετικότητα, ενώ η Παλαιστινιακή διοίκηση κατηγόρησε το Ισραήλ για τρομοκρατία. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι βομβαρδισμοί που, όπως λέει η κυβέρνηση του Ισραήλ, είναι η απάντηση  για τον θάνατο 6 Ισραηλινών στρατιωτών από τους Ισλαμιστές της Χεζμπολάχ. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μάλιστα, απείλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κάψει το Λίβανο αν η Χεζμπολάχ προβεί σε αντίποινα.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί με 3 νεκρούς στο Ιράκ
Στο Ιράκ αξιωματούχοι της χώρας ανέφεραν ότι 3 πολίτες σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν στην διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν Αμερικανικά και Βρετανικά αεροσκάφη στα νότια της χώρας. Κανένα σχόλιο για το θέμα δεν έγινε από την Ουάσινγκτον ή το Λονδίνο.

Έρευνα του FBI για τις "επιθέσεις" στο Ίντερνετ
Στην Αμερική το FBI ξεκίνησε έρευνα για τις "επιθέσεις" που δέχθηκε το Ίντερνετ από χάκερς τις τελευταίες 3 μέρες - επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να "παραλύσουν" κάποιες γνωστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Όμως, συντάκτης του BBC που ειδικεύεται στο θέμα υπογραμμίζει ότι οι δράστες ίσως να μην βρεθούν ποτέ, αφού μπορεί να έκρυψαν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας υπολογιστές άλλων χρηστών.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.