Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι βρετανικές αρχές ελέγχουν την ταυτότητα των ομήρων
Οι βρετανικές αρχές ελέγχουν την ταυτότητα των ομήρων

(10/02/2000, 14:00 GMT)
 

Σκληρή στάση θα κρατήσει η Βρετανία για το θέμα της αεροπειρατείας
Ο Βρετανός υπουργός εσωτερικών Τζακ Στρο είπε ότι υπάρχουν ύποπτα στοιχεία για το θέμα της αεροπειρατείας αεροσκάφους των Αφγανικών αερογραμμών που έληξε σήμερα το πρωί και προσέθεσε ότι επιθυμεί να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.  Ο κ. Στρο έκανε τις δηλώσεις αυτές απευθυνόμενος στο Βρετανικό κοινοβούλιο μετά την λήξη της αεροπειρατείας και την απελευθέρωση των ομήρων. Είπε ό,τι εξήντα επιβάτες έχουν ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη Βρετανία και ότι θα αποφασίσει προσωπικά για την τύχη των αιτήσεων, έκανε δε σαφές ότι θα κρατήσει σκληρή στάση . Η αεροπειρατεία είπε ο βρετανός υπουργός εσωτερικών αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια και κανείς δεν θα πρέπει να επωφελείται από αυτό. Νωρίτερα οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη δεκαεννέα ατόμων σε σχέση με την αεροπειρατία.

Ξεκινούν τα κόμματα την  προεκλογική τους εκστρατεία στο Ιράν
Ξεκίνησε σήμερα η προεκλογική περίοδος στο Ιράν. Στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας οι μεταρρυθμιστές, οπαδοί του μετριοπαθούς προέδρου  Μοχάμεντ Χαταμί, ελπίζουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το οποίο τώρα ελέγχουν οι συντηρητικοί. Η συμμετοχή στις εκλογές έχει απαγορευθεί σε περίπου εξακόσιους μεταρρυθμιστες υποψηφίους αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι μεταρρυθμιστές παραδέχονται ότι η διαδικασία επιλογής υπήρξε λιγότερη αυστηρή απ'ότι στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις οι μεταρρυθμιστές θα πλειοψηφίσουν στις εκλογές.

Για νεά επίθεση ετοιμάζονται οι Ρώσοι στην Τσετσενία
Πληροφορίες από την Τσετσενία αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μία ισχυρή επίθεση στα ορεινά, νότια της πρωτεύουσας Γκρόζνι. Οι Ρώσοι λένε ότι προσπαθούν να καταστρέψουν τις βάσεις των περίπου επτάμισυ χιλιάδων τσετσένων ανταρτών που απομένουν. Πληροφορίες από την Ρωσία λένε ό,τι μέχρι και εξήντα χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζονται για αυτήν την τελευταία  επίθεση.

Την επιστροφή των Σέρβων θα επιτρέψει η νέα κυβέρνηση της Κροατίας
Η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση της Κροατίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επιστροφή των 300.000 Σέρβων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από την χώρα πριν από 5 χρόνια. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κροατίας Στίπε Μέσιτς είπε ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός πολέμου για τον οποίο δεν έφταιγαν και θα πρέπει να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την Σερβία ανακοίνωσαν Αμερική και Βρετανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Βρετανία ανακοίνωσαν σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν, όπως λένε, τους Σέρβους να απαλλαγούν από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η απόφαση ελήφθει στην διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των 2 χωρών που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον.

Έρευνα του FBI για τις "επιθέσεις" στο Ίντερνετ
Στην Αμερική το FBI ξεκίνησε έρευνα για τις "επιθέσεις" που δέχθηκε το Ίντερνετ από χάκερς τις τελευταίες 3 μέρες - επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να "παραλύσουν" κάποιες γνωστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Όμως, συντάκτης του BBC που ειδικεύεται στο θέμα υπογραμμίζει ό,τι οι δράστες ίσως να μην βρεθούν ποτέ, αφού μπορεί να έκρυψαν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας υπολογιστές άλλων χρηστών.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.