Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι βρετανικές αρχές ελέγχουν την ταυτότητα των ομήρων
Οι βρετανικές αρχές ελέγχουν την ταυτότητα των ομήρων

(10/02/2000, 1800 GMT)
 

Σκληρή στάση θα κρατήσει η Βρετανία για το θέμα της αεροπειρατείας
Ο Βρετανός υπουργός Eσωτερικών Τζακ Στρο είπε ότι υπάρχουν ύποπτα στοιχεία για το θέμα της αεροπειρατείας αεροσκάφους των Αφγανικών αερογραμμών που έληξε σήμερα το πρωί και προσέθεσε ότι επιθυμεί να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.  Ο κ. Στρο έκανε τις δηλώσεις αυτές απευθυνόμενος στο Βρετανικό κοινοβούλιο μετά την λήξη της αεροπειρατείας και την απελευθέρωση των ομήρων. Είπε ότι εξήντα επιβάτες έχουν ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη Βρετανία και ότι θα αποφασίσει προσωπικά για την τύχη των αιτήσεων, έκανε δε σαφές ότι θα κρατήσει σκληρή στάση . Η αεροπειρατεία είπε ο Bρετανός υπουργός Eσωτερικών αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια και κανείς δεν θα πρέπει να επωφελείται από αυτό. Νωρίτερα οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη δεκαεννέα ατόμων σε σχέση με την αεροπειρατεία.

Ξεκινούν τα κόμματα την  προεκλογική τους εκστρατεία στο Ιράν
Ξεκίνησε σήμερα η προεκλογική περίοδος στο Ιράν. Στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας οι μεταρρυθμιστές, οπαδοί του μετριοπαθούς προέδρου  Μοχάμεντ Χαταμί, ελπίζουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το οποίο τώρα ελέγχουν οι συντηρητικοί. Η συμμετοχή στις εκλογές έχει απαγορευθεί σε περίπου εξακόσιους μεταρρυθμιστες υποψηφίους αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι μεταρρυθμιστές παραδέχονται ότι η διαδικασία επιλογής υπήρξε λιγότερη αυστηρή απ' ό,τι στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις οι μεταρρυθμιστές θα πλειοψηφίσουν στις εκλογές.

Νέες ρωσικές επιθέσεις στην Τσετσενία
Η Ρωσία λέει ότι τα στρατεύματά της αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από τους αντάρτες στα νότια της αποσχισθείσας δημοκρατίας της Τσετσενίας. Αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οι ρωσικες δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν στρατηγικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Γεωργία. Νωρίτερα πληροφορίες από την Τσεσενία ανέφερα ότι  μεγάλος αριθμός ρώσων στρατιωτών συγκεντρωνόταν  για μία ισχυρή επίθεση στα ορεινά νότια του Γκρόζνι. Οι Τσετσένοι λένε ότι πολλοί άμαχοι  βρήκαν το θάνατο αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Την άρση της ασυλίας της Εντίθ Κρεσόν ζητά το Βέλγιο
Οι βελγικές αρχές ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει την ασυλία της πρώην επιτρόπου και πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντίθ Κρεσόν. Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η αίτηση έχει σχέση με την υπόθεση απασχόλησης στενού φίλου της κας Κρεσόν ώς συμβούλου όταν αυτή ήταν επίτροπος. Ερευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέκρινε την πρώην επίτροπο και η έκθεση  αργότερα παραδόθηκε στις βελγικές αρχές οι οποίες άρχισαν την δική τους έρευνα για το θέμα.

Δύο αντάρτες της Χαμάς νεκροί από βόμβα
Η παλαιστινιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα μέλος της Ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς βρήκε το θάνατο και άλλο ένα τραυματίστηκε όταν εξεράγη βόμβα στην Δυτική Όχθη. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με τις αρχές βρήκαν το θάνατο καθώς κατασκεύαζαν την βόμβα που εξεράγη κοντά στο χωριό Μπουρουκίν νότια της πόλης Ναμπλούς. Ο ισραηλινός στρατός επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.