Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το θέμα του αφοπλισμού αιτία για την νέα κρίση στη Β. Ιρλανδία

(11/02/2000, 1820 GMT)

Υπό κατάρρευση η ειρηνευτική διαδικασία στην Β. Ιρλανδία
Ο βρετανός υπουργός υπεύθυνος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο  Πίτερ Μάντελσον, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την αναστολή της λειτουργίας της τοπικής κυβέρνησης για τη Βόρεια Ιρλανδία. Αιτία για την νέα αυτή κρίση που αντιμετωπίζει η ειρηνευτική διαδικασία για την βρετανική επαρχία είναι το θέμα του αφοπλισμού των παραστρατιωτικών ομάδων και συγκεκριμένα του ΙΡΑ που είναι η μεγαλύτερη παραστρατιωτική οργάνωση.

Εγκατέλειψαν υπουργοί συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Γάλλοι και Βέλγοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λισαβώνα όταν σηκώθηκε να μιλήσει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αυστρίας, η οποία ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας. Η γαλλίδα υπουργός Εργασίας Μαρτίν Ομπρί είπε ότι πρόκειται για μία πολιτιή και συμβολική χειρονομία. Μαζί με τον Βέλγο ομόλογό της επέστρεψαν στην άτυπη σύνοδο των υπουργών των χωρών μελών της ΕΕ μετά το τέλος της ομιλίας της Ελίζαμπεθ Σικλ. Η Πορτογαλία που έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ένωσης, είχε ήδη ακυρώσει την παραδοσιακή τελετή έναρξης.

Συνάντηση Ντενκτάς - Φίσερ στο Αμβούργο
Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ είχε σήμερα το μεσημέρι στο Αμβούργο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Ντενκτάς μετέβη στην Γερμανία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της γερμανικής  κυβέρνησης . Σημειώνεται ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη  στο γραφείο του στο Βερολίνο για να μη λάβει η επίσκεψη χαρακτήρα ατύπου αναγνώρισης του αυτόκλητου τουρκοκυπριακού κράτους.

Ερεύνα για την Τσετσενία ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε να ερευνηθουν οι κατηγορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Τσετσενία. Τις κατηγορίες απηύθυνε σε έκθεσή της η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch  που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ανώτατος ρώσος στρατιωτικός, ο στρατηγός Μανίλοφ διέψευσε ότι οι στρατιώτες του εκτέλεσαν τριανταοκτώ αμάχους στην πρωεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Απέρριψε επίσης απειλή του τσετσένου ηγέτη Ασλάν Μασκάντωφ ότι θα εξαπολύσει γενικό ανταρτοπόλεμο.

Στο Λονδίνο μεταφέρεται επειγόντως ο Σπύρος Κυπριανού
Εσπευσμένα μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Saint Mary's του Λονδίνου ο πρόεδρος της κυρπιακής βουλής Σπύρος Κυπριανού για κατεπείγουσα ιατρική παρακολούθηση και εγχείρηση μετά από επιπλοκές που παρουσίασε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκκληση προς την Συρία απευθύνουν Ισραήλ και Ην. Πολ
Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Συρία να ελέγξει τους αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης Χεσμπολά μετά τις τελευταίες επιθέσεις της οργάνωσης κατά ισραηλινών βάσεων στο νότιο Λίβανο. ΟΙ προειδοποιήσεις έρχονται μετά τον θάνατο ενός ακόμα, του έβδομου μέσα σε δύο εβδομάδες,  ισραηλινού στρατιώτη που οδήγησε στην αποχώρηση του Ισραήλ από διεθνείς συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των μαχών.

Εικοσιδύο συλλήψει για την αεροπειρατεία στην Βρετανία
Εφτασε στην Βρετανία αεροσκάφος για να μεταφέρει τους επιβάτες του αφγανικού Μπόινγκ  στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία την περασμένη Δευτέρα πίσω στο Αφγανιστάν. Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε εικοσιδύο άτομα και ανακρίνει άλλα δεκαεπτά μετά την ειρηνική λήξη της αεροπειρατείας χθες το πρωί . Περίπου εβδομήντα από τους επιβαίνοντες έχουν ζητήσει άσυλο από την Βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί να εγκαταλείψουν την χώρα όλοι όσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο των Αφγανικών Αερογραμμών.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.